Cenevre'ye SUV'lar ve spor otomobiller damgasını vurdu

access_time08 Mart 2017 16:49
1 / 8

Bu yılın Avrupa’daki ilk büyük etkinliği olarak kabul edilen Cenevre Otomobil Fuarı, 7 Mart’ta kapılarını 87. kez açtı. Brexit’ten, yeni ABD yönetimine pek çok kaygının gölgesinde başlayan fuara, SUV ve yeni süper spor otomobiller, kısacası her açıdan “yüksek”lik tutkusuna yanıt veren otomobiller damga vurdu. Hatta “yüksek” kelimesi, 19 Mart’a kadar sürecek bu fuardaki bir çok yeniliği açıklamakta kullanılan tek sıfat denilebilir.

Bu yıl fuarda ilk kez gösterilen 148 modelin bir çoğunu, “yerden yüksek” konumlu SUV’lar oluşturuyor. Bunlar arasında Citroen C-Aircross, Opel Crossland X, Range Rover Velar, Volvo XC60, Mercedes Maybach G-Serisi, DS-7, Toyota C-HR gibi araçlar var. Üreticilerin “yüksek kar marjı” elde edebildiği bu modeller, markaların kurtarıcıları konumunda son yıllarda. Zira bir bölümü, kompakt veya küçük sınıf modellerle aynı parçaları kullanmasına karşın, onlardan daha yüksek fiyatlara sahip. 

Güç makineleri 

Yine bu yılki fuarın önemli yenilikleri arasında “yüksek performanslı” aile otomobilleri ve süper spor modeller de yer almakta. Nitekim 789 beygirlik Ferrari 812 Superfast, Pagani Huayra Roadster ve Singapurlu bir şirketin konsept olarak tanıtacağı “Dendrobium”, Bugatti Chiron’un yanı sıra Porsche’nin ve Mercedes’in AMG ile geliştirdiği yüksek performanslı stationwagonları saymadan geçmek olmaz. 

Bununla birlikte “yüksek teknoloji” de, fuara yine damgasını vurmuş durumda. Volkswagen’in “otonom taksi” konsepti Sedric ve Peugeot’nun sürücünün ruh halini gözetleyen “Instinct” konsepti, bunlara en iyi örnek. 19 Mart’a kadar açık kalacak fuarı, 10 bini gazeteci olmak üzere yaklaşık 700 bin kişinin gezmesi beklenirken, 180 firmanın yer alması ve toplam 900 modelin sergilenmesi bekleniyor.

folder_openEtiketler

İlgili Galeriler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı