1.35 milyon $'a satıldı ortalık karıştı

1.35 milyon $'a satıldı ortalık karıştı

access_time21 Ekim 2014 06:29
Dünyanın en önemli filmlerinden 1969 yapımı “Easy Rider”de kullanıldığı belirtilen Harley Davidson, açık artırmada 1.35 milyon dolara alıcı buldu
Dünyanın en önemli filmleri arasında yer alan 1969 yapımı “Easy Rider”de kullanıldığı belirtilen Harley Davidson, geçtiğimiz günlerde bir açık artırmada 1.35 milyon dolara alıcı buldu. Alan kişinin adı açıklanmazken, bu satış, söz konusu motorun “gerçek” olup olmadığına ilişkin tartışma çıkmasına neden oldu.

Filmde ünlü aktör Peter Fonda tarafından kullanıldığı, son sahnede kaza yaptıktan sonra restore edildiği öne sürülen Harley Davidson marka chopper tarzı motosiklet, Kaliforniya’da düzenlenen açık artırmada 1.35 milyon dolar gibi yüksek bir rakama alıcı buldu. Açık artırmanın kataloğunda, söz konusu motosikleti kesinlikle Peter Fonda’nın kullandığı, bu motosikletten film için birkaç tane yapıldığı ve bu motosikletin, halen sağlam kalabilen tek örnek olduğu vurgulandı.

Kataloğa göre bu motosiklet, filmin sonundaki kaza sahnesinden sonra Dan Haggerty tarafından onarıldı ve antika olduğuna ilişkin sertifikalandırıldı. Fonda’nın da, bunun orijinalliği konusunda imzası bulunduğu belirtildi.

Kötü kokular var!

Ancak başta Fonda olmak üzere, söz konusu satışa itirazlar halen devam ediyor. Fonda, bu açık artırmadan “kötü kokular” geldiğini öne sürerek, satışın iptalini istedi.
Bununla birlikte “Kaptan Amerika” olarak da adlandırılan motosikleti kendisinin satın aldığını öne süren Teksaslı bir kişi, elindeki motosikletin gerçek olduğunu ve restorasyonu yapan Dan Haggerty’den sertifikası olduğunu kaydetti. Haggerty, önce her iki motosikletin de orijinal olduğunu söylerken, daha sonra yaptığı açıklamada 1.35 milyon dolara satılan motosikletin “tek gerçek” olduğunu savundu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Motosiklet satışları otomobili solladı

Motosiklet satışları otomobili solladı

access_time22 Mart 2024 11:43

Motosiklet pazarı 2 ayda yüzde 87 büyüdü. Motosiklet sektörü 2024'te yıllık 1,5 milyon adetle rekor motosiklet satışının gerçekleşmesini bekliyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

access_time26 Ocak 2024 13:20

Trafiğe kaydettirilen motosikletlerin sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre 937 bin 482 adet artarak 5 milyon 79 bin 396'ya ulaştı.

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

access_time28 Ekim 2023 14:55

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Tayland Grand Prix'si ayağını Jorge Martin kazandı.

Milli motosikletçi Portekiz'de ikinci

Milli motosikletçi Portekiz'de ikinci

access_time30 Eylül 2023 18:15

Toprak Razgatlıoğlu Dünya Superbike Şampiyonası'nın 11. ayağındaki ilk yarışta ikinci oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)