1 dakikada 1 araç üretiyor

1 dakikada 1 araç üretiyor

access_time15 Nisan 2019 09:28
Dakikada 1 araç üretir hale gelen Oyak Renault, Fransız markanın dünyadaki fabrikaları arasında ilk üçte yer alıyor

OYAK Grubu ile Fransız Renault ortaklığı olan Oyak Renault Türkiye'deki 50'inci yılını kutluyor. 1969'da Bursa'da 381 kişi ile üretime başlayan Oyak Renault'da çalışan sayısı 7 binin üzerine çıktı. Bugüne kadar 6 milyonun üzerinde araç ve 6 milyonun üzerinde motor üreten Oyak Renault, üretim performansı açısından da Renault Grubu fabrikaları arasında ilk üçte yer alıyor. Yıllık 378 bin otomobil ve 920 bin motor üretim kapasitesi olan fabrikada, Clio IV, Clio Sport Tourer ve Yeni Megane Sedan ile bu modellerde kullanılan motor ve mekanik aksam üretilip, ihraç ediliyor. Oyak Renault, bugün Türkiye'nin üçüncü en büyük ihracatçısı konumunda bulunuyor. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, faaliyete başladıkları günden bugüne Renault 12'den Megane Sedan'a kadar Türkiye'nin en çok sevilen otomobillerini ürettiklerini söyledi. Dünyanın en çok satan otomobillerinden Clio'nun da Bursa'da üretilip dünyaya ihraç edildiğini anlatan Aoun, "Oyak Renault olarak geçmiş 20 yılda ürettiğimiz aracı, günümüzde 1 yıl içinde üretecek hıza ve verimliliğe ulaştık. Bugün dakikada bir araç üretmeyi başaran Türkiye'nin en verimli otomobil fabrikalarından biriyiz" dedi. Geçen yıl Oyak Renault'nun fabrika modernizasyonu ve yeni proje geliştirmek amacıyla yeni yatırımlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Aoun, şöyle devam etti: "En son gözbebeğimiz yeni Clio'yu üretme süreci içindeyiz. Araçtan araca bağlantı ve otonom sürüş özelliği taşıyan ilk araç olan Yeni Clio'nun, Avrupa ve Türkiye'de yeni bir başarı hikayesi yazacağına inancım tam."

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)