100 kilometrede 1 liralık enerji tüketiyor

100 kilometrede 1 liralık enerji tüketiyor

access_time13 Ağustos 2015 10:27
Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği araç 100 kilometrede 1 lira enerji harcıyor
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin ortak bir proje ile ürettikleri elektrikli araç 'Volta' Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır’a tanıtıldı. Tanıtımda öğrenciler, aracın 100 kilometrede 1 lira enerji tükettiğine işaret etti. 

Erciyes Üniversitesi ardı ardına geliştirdiği bilimsel çalışmalarıyla, akademisyeninden öğrencisine bilimin ışında yol almaya devam ediyor. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği yeni projeyle elektrikle çalışan ve tümüyle yerli imkanlarla üretilen yerli otomobili hayata geçirdi.

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ve üniversite yönetimine hayata geçirdikleri yerli otomobil VoltaCar’ı tanıtmak için rektörlük binası önüne gelen genç mühendis adayları, ürettikleri aracı rektörlük binasına sürerek getirdiler. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Gör. Mehmet Fatih Kaya yönetiminde 20 öğrenci tarafından tasarlanıp projelendirilen, 60 bin Türk lira maliyeti olan araç, Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır tarafından da takdir gördü. Çakır; “Ekip ruhu çok önemli, sizler bu çalışma ile bunun en güzel örneğini sergilediniz. Herkes bu ülke için elinden geleni yapmalı, sizde bu proje ile elinizden geleni yapamaya çalışıyorsunuz, bizde Erciyes Üniversitesi yönetimi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu. 

Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır öğrencilerin VoltaCar ile Ankara’ya mutlaka gitmelerini, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’a projelerini anlatmalarını ve TÜBİTAK desteği ile de Voltacar’ı daha fazla geliştirmeleri gerektiğini söyledi. 

VoltaCar hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Öğr. Gör. Mehmet Fatih Kaya, aracın 100 km de 1 liralık enerji kullandığını, bunun yanı sıra diğer üniversitelerin ürettiği elektrikli araçların 500 kilogram civarı bir ağırlıkta olduğunu ancak VoltaCar’ın 200 kg olduğunu ve aracın tamamen öğrenciler tarafından hayata geçirildiğini belirtti. Kaya; “VoltaCar’ı öncelikle üniversitemiz ve özel sektörden aldığımız destek ile bu aşamaya getirdik, daha fazla geliştirmek için başta Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır olmak üzere üniversite yönetiminden gereken ilgiyi gördük, destek sözleri için teşekkür ediyoruz. Bu projede amacımız öğrencilerimizi tamamen yerli üretime teşvik etmektir.” diyerek sözlerine son verdi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)