100 milyon liralık Showroom yatırımı

100 milyon liralık Showroom yatırımı

access_time03 Ağustos 2015 05:34
Showroom sayısını artırmak için düğmeye basan Borusan Oto, bunun için iki yılda 100 milyon liradan fazla yatırım yapacak
Borusan’ın otomotiv perakendeciliğindeki kolu olarak da nitelenebilecek Borusan Oto, 2017’ye kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırımla büyüme atağına girişti. Levent Köprülü'nün Milliyet'teki haberine göre bayi sayısını artırmayı hedefleyen, bu arada sadece Jaguar ve Land Rover markalarının satılacağı yeni showroomlar da açmayı planlayan Borusan Oto, en büyük tesisini İstanbul Samandıra’da inşa etmeye hazırlanıyor.

BMW ve MINI’nin yanı sıra yeni yapılanma sonrasında Jaguar ile Land Rover içinde yatırımları büyütme, genişleme kararı aldıklarının altını çizen Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, “Tekirdağ-Çorlu’da BMW ile MINI için kuracağımız satış ve satış sonrası tesisimizin inşaatı sürüyor. Yine BMW ve MINI için Gaziantep’te yatırım planımız var” dedi. İstanbul Anadolu yakasında, Samandıra’da büyük bir yatırım için çalışmalara başladıklarını anlatan Sakarya, “Geçen hafta inşaat çalışmalarına başladık. 50 milyon TL’den fazla yatırım olacak” diye konuştu.

Farklı yapılanma

Tata Grubu’nun aldığı karar doğrultusunda Jaguar ve Land Rover’ı artık BMW Grubu markalarından ayrı olarak satılacağını hatırlatan Sakarya şöyle devam etti:
“Avcılar’da ayrı bir showroom yapıyoruz. Bu markaları İstinye’den de çıkarıyoruz. O bölgede bağımsız bir satış noktası bakıyoruz. Samandıra’da da bu markalar için ayrı bir bölüm olacak. Ankara ve Adana’da da birer Jaguar-Land Rover tesisi olacak. Satış noktalarımızı 12’dan 16’ya çıkarırken, 2017 yılına kadar 100 milyon liradan fazla da yatırım yapmış olacağız.”
Borusan Oto olarak yıl başında 13 bin 500 adede göre bir plan yaptıklarını hatırlatan Sakarya, bunu revize ettiklerini, 15 bin adede çıkardıklarını da vurguladı. Sakarya, “Bunun yaklaşık 13 bini BMW olacak. 1000 adet MINI, 1050 Land Rover ve 200 adet Jaguar planlıyoruz” dedi.

KKTC’de satışlar sabit: Yılda 3 bin

Yaklaşık 250 binlik nüfusa sahip Kuzey Kıbrıs’ta Otomobil pazarı bir hayli istikrarlı. Neredeyse 10 yıldır, yılda 3 bin adedi aşmamış. Sadece çözüm için adımlar atıldığı ve Kofi Annan’ın sunduğu planın tartışıldığı 2004’te 6 bine çıkmış, o kadar. Nüfusu 1.1 milyon olarak tahmin edilen Rum Kesimi’nde ise yılda 9 bin adet oto satılıyor. Daha ucuz bulup KKTC’den Rum Kesimi’ne otomobil almaya gidenler olsa da, bunların sayısı çok az. KKTC’de ikinci el pazarı da hayli hareketli.
Burada Japonya ve İngiltere’den getirilen 2. el Japon araçları büyük ilgi görüyor. Öyle ki, burada pazarın lideri Suzuki markası olmasına rağmen, distribütörü veya temsilcisi yok!
Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, ikinci ele ilginin, yeni otomobil pazarının büyümesini engellediğini söylerken, kendilerinin Land Rover ve Jaguar satışları sayesinde “lüks sınıfta” birinci olduklarını vurguluyor. KKTC’ye Land Rover ile giren, bu yıl da Jaguar satışına başlayan Borusan Oto, geçen yıl 51 adet Land Rover satmış. Bu yıl 20’si Jaguar, toplam 80 araç satmak istiyor.

Müşteriler genelde aynı

Bu pazarı ciddiye aldıklarını anlatan Sakarya, bununla birlikte müşteri portföyünün uzun süredir değişmediğini vurguluyor ve şöyle devam ediyor:
“Lüks otomobillerin müşterileri genelde aynı. Özellikle Land Rover ve Jaguar müşterileri ya hep aynı kişiler ya da bu kişilerin yakınları, mahalledeki komşuları oluyor. Ayrıca lüks pazarının bir diğer önemli müşterisi de oteller... Genelde transferler için lüks araç kullanıyorlar.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)