1000 beygirlik Lucid Air saatte 380 km hıza ulaştı

1000 beygirlik Lucid Air saatte 380 km hıza ulaştı

access_time11 Temmuz 2017 11:39
Geçtiğimiz Mart ayında New York Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Lucid Air electric saloon test aşamasında saatte 380 km hıza ulaştı.

Mart ayında düzenlenen New York Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerle buluşan Lucid Air electric saloon ABD'nin Ohio eylaetinde yapılan test sürüşü sırasında saatte 380 km hıza ulaştı. Bu hıza ulaşırken elektronik hız limitörü kullanmayan Lucid Air'e yapılan hava süspansiyon makyajı yardımcı oldu.

ABD'de 52 bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla siparişi alınan Lucid Air'in rakibi olan ve standart tek motor versiyonu ile 400 beygirlik güç sağlayan Tesla Model S çift motorlu 4 çeker sürüş modeli ile 1000 beygir güce erişebiliyor. En güçlü versiyonu 100 km hıza 2.5 saniyede erişebiliyor.

Standart olarak 386 km hız yapabilen otomobilin 644 km yapabilen bir versiyonu da bulunuyor.

Lucid, sınıfının lider enerji yoğunluğuna, ömrüne ve güvenliğine sahip lityum iyon batarya hücresinin temini için Samsung SDI ile iş birliği yapıyor. Samsung SDI, BMW i3 ve i8'de kullanılan bataryaların da teminini sağlıyor.

5 yolcu kapasiteli standart Lucid Air'in 2 bireysel özel arka koltuğu da bulunuyor.

Lucid ayrıca otomobilin hava süspansiyonunun yenileyici supap teknolojisi ile sınıfının en konforlu sürüş deneyimini yaşattığını belirtiyor.

Lucid, Air modelini otonom hazır olarak tanımlıyor ve teknoloji ve düzenlemeler izin verdiği zaman otomobilin tam otonom olabilmesi için gerekli sensörlerle donatılacağını ifade ediyor.

Lucid Air 2018 yılının sonlarına doğru üretilecek ve daha sonra sipariş teslim işlemlerine başlanacak.

Standart Lucid Air 2 bin 600 dolar kapora bedeli ile ön sipariş edilebilirken 255 adet tanıtım versiyonu da 26 bin dolar kapora karşılığı ön sipariş edilebilecek.

Ön siparişler şu an için yalnızca ABD ve Kanada'da alınıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)