2. elin kalbi Otonomi’de atmaya başladı

2. elin kalbi Otonomi’de atmaya başladı

access_time10 Mayıs 2016 13:01
Otonomi içindeki noter ve ilk bankanın faaliyete geçmesiyle birlikte, araç alım satım işlemleri hız kazandı
551 showroom, 10 oto plaza ve teknik servisler, ticarethane ve ofislerin yer aldığı Otonomi’de vatandaşların bol seçenek içinde beğendiği 2. el aracı tüm yasal işlemleri ve testlerini aynı yerde yaptırıp “garantili” olarak alacağı yeni dönem başladı.
Otomotivde 2. elin kalbi artık, Ankara’da kapılarını açan Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomotiv AVM’si Otonomi’de atmaya başladı.

Otomobil piyasasını kökten değiştirecek ve özellikle ikinci el araç ticaretinde çıtayı yükselterek bu işi kurumsal bir yapıya kavuşturacak otomotiv alışveriş ve yaşam merkezi Otonomi, geçtiğimiz günlerde kapılarını açmıştı. Şehir içindeki galerilerin buraya taşınması ile showroomların büyük bölümünde ticaretin başladığı, bir kısmında da hazırlıkların hızla sürdüğü Otonomi içindeki noter ve ilk banka şubesinin de faaliyete geçmesiyle birlikte, araç alım satımları hızla arttı, canlı bir piyasa oluşmaya başladı. Konu hakkında bilgi veren Başkent otomotivciler Derneği (BOD) ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç şunları söyledi:

“Otonomi’de noter ve banka şubesinin açılmasıyla ticaret de hız kazandı. Böylece vatandaşların zengin marka ve fiyat seçeneklerini değerlendirerek ihtiyaç duyduğu aracı tüm yasal işlemlerini aynı yerde gerçekleştirip, testleri yapılmış biçimde ve Otonomi garantisiyle satın alacağı yeni dönem başlamış oldu. Yeni açılan market, restorantlar gibi bazı hizmet birimleri de faaliyete başladı. Diğer birimler de faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Sosyal anlamda da hızlı bir gelişim var. Vatandaşlarımız tüm ihtiyaçlarını burada karşılayabilecek.”
Erkoç, bir süreliğine alınan araçların noter devir bedelinin Otonomi tarafından karşılanacağı bilgisini de verdi.



Araç almak için kapı kapı gezmeye son

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) tarafından Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'nda 375 dönümlük alanda gerçekleştirilen ve Ankara’daki oto galerilerini bünyesinde toplayacak Otonomi’de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza bulunuyor. Ayrıca 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis yer alıyor. Araç satış mağazalarının yanı sıra yedek parça, otomobil camı, akü satan işyerleri, tamir bakım servislerinin de hizmet vereceği merkezde, bankalar, noter ve trafik tescil bürosu, bir ekspertiz merkezi, test sürüş alanı, bir fotoğraflama merkezi ve filo kiralama hizmetleri de bulunuyor.

Günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek olan Otonomi’ye günde 9 bin araç giriş çıkış yapabilecek. Otonomi’de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Sıfır ya da 2. el araç almak isteyenler, binlerce aracın sergileneceği ve alım satım işleminin aynı yerde yapılacağı Otonomi’nin açılışı ile birlikte kapı kapı gezmek yerine aradığı her marka ve model aracı aynı çatı altında, bir arada bulabilecek, farklı marka ve fiyat seçeneklerini değerlendirebilecek. Satılan araca, Otonomi tarafından tüm test ve kontrolleri yapılarak 1 yıl garanti verilecek. Böylece vatandaşlar, ihtiyaç duyduğu aracı tüm yasal işlemlerini aynı yerde gerçekleştirip her türlü testleri yapılmış biçimde ve Otonomi garantisiyle satın alabilecek.

Çok yönlü bir “yaşam merkezi”

İçinde akaryakıt istasyonu, beş yıldızlı otel, kafe ve restoranlar ve kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM’ye diğer tüm hizmet birimlerinin yer aldığı Otonomi’de aynı zamanda zengin alışveriş mekânları, sosyal yönü olan birimler de olacak, aileler ve çocukları için zengin sosyal aktiviteler sunulacak. Pazar günleri de hizmet verecek olan Otonomi, tüm bu özellikleri dolayısıyla sadece bir ticaret merkezi değil, aynı zamanda ailelerin tam gün vakit geçirebileceği, gezi, eğlence ve gastronomi hizmetlerini bir arada bulabileceği çok yönlü bir “yaşam merkezi” olarak tanımlanıyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)