2 milyon dolarlık hiper otomobil tanıtıldı

2 milyon dolarlık hiper otomobil tanıtıldı

access_time19 Kasım 2020 18:01
Günümüz teknolojisinin sınırlarını zorlayarak üretilen hiper otomobil modeli olan Elation Freedom'un tanıtımı yapıldı.

Tasarım ve teknik özellikleriyle gelecekten gelmiş izlenimi taşıyan hiper otomobiller hayranlık uyandırmayı başarıyor. Amerika'daki ilk elektrikli hiper otomobilini üretimini yapmayı hedefleyen Elation, Freedom isimli yeni modelini tanıttı. Mauro Saravia Acosta ve Carlos Satulovsky ortaklığı ile kurulan Elation, 6 yıllık çalışma sonucunda Freedom modelini hız tutkunları ile paylaştı. C8 Corvette benzeri tasarımı ile dikkat çeken model, martı kanat kapılara sahip.

Freedom, tamamen karbon fiberden oluşmuş monokok bir şasiye sahip. Bu şasi aracın üç elektrikli motor taşımasına yardımcı oluyor. Otomatik tork dağıtım sistemi sayesinde ürettiği 1,447 bg gücün tamamını dört tekerine yönlendiren araç, çarpıcı süratlere ulaşabiliyor. Elektrikli hiper otomobil olan Elation Freedom, satın alabileceğiniz en güçlü 4. otomobil olma özelliğine sahip. Yaklaşık 1.650 kg ağırlığı ile dikkat çeken model, iki farklı motor seçeneği ile karşımıza çıkıyor. 1.903 beygir ve 1.400 beygir olmak üzere iki farklı versiyon ile piyasaya sürülecek olan aracın 0-100 km/s hızlanma süresi sadece 1.8 saniye.

Brembo karbon seramik frenlere sahip olan model, elektro hidrolik süspansiyon sistemi ile sürüş zevkini bir üst seviyeye çıkarıyor. Ayrıca hiper otomobil dünyaca önlü Öhlins ayarlanabilir amortisörler ile de dikkat çekiyor. 100 kWh veya 120 kWh batarya ile satın alabileceğiniz modelin menzili sırasıyla 482 km ve 644 km olarak belirtilmiş. Son hızı 418 km/s ile sınırlandırılmış olan aracın fiyat etiketi 2 milyon dolar.

KKTC'nin yerli otomobili Günsel, Türkiye'de

 

Yerli otomobil TOGG'un yerlilik oranı açıklandı

 

Türkiye'nin hibrit ve elektrikli otomobilleri

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)