2014 Jaguar XJ duyuruldu

2014 Jaguar XJ duyuruldu

access_time01 Eylül 2013 14:31
Jaguar, 2014 XJ modeline ait bir dizi güncelleme tanıttı
Dışarıdan başlayacak olursak söyleyecek pek fazla sözümüz yok çünkü aracın kazandığı yenilikler yumuşak kapanan kapılar ve 18 inç boyutunda “Manra” dövülmüş alaşım jantlar ile sınırlı.



Asıl büyük yenilikler ile kabin içerisinde karşılaşıyoruz. Uzun dingil aralıklı versiyon, arkaya yatan uçak benzeri arka koltuklar ile donatılabiliyor. Bu koltuklar, yolculara birçok ayar seçeneği sunarken üç adet de masaj programı teklif ediyor: Dalgalı, Bel ve Omuz. Ayrıca araç içerisinde arka koltuklar için tasarlanmış kolçak ve katlanabilir “çalışma masası” mevcut. Kayda değer bir başka özellik ise güncellenen Arka Koltuk Eğlence paketi. Bu paket aracılığıyla 10.2 inç boyutunda, DVD oynatıcıdan video görüntüleyebilen, dijital televizyon kanal arayıcısına ve dış medya oynatıcısına sahip iki adet dokunmatik ekran araca montajlanıyor. Ayrıca bozulmayı en aza indirgerken doğrusallığı en üst düzeye çıkaran 26 adet yüksek kalite hoparlöre sahip 1300 watt’lık Meridian ses sistemi de isteğe bağlı olarak tercih edilebiliyor.

Motor seçeneklerinin önceki nesilden devam etmesi bekleniyor ancak turbolu 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motor başlat/durdur özelliğine kavuşarak yakıt tüketimini azaltmada yardımcı olacak. Geçtiğimiz günlerde duyurulan XJR modeli de kadroya 5.0 litrelik turbolu V8’i ile dahil olarak 550 beygirin yanında 680 Nm tork üretiyor. Bu donanım sayesinde araç 0’dan saatte 100 kilometrelik hıza 4.6 saniyede ulaşıyor ve elektronik olarak sınırlandırılmış olan 280 km/s’yi, ulaşılabilir en yüksek hız olarak kaydediyor.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)