2019 Fransa Grand Prix’si İçin heyecan dorukta

2019 Fransa Grand Prix’si İçin heyecan dorukta

access_time20 Haziran 2019 11:10
Fransa Grand Prix, geçen yıl Formula 1 takvimine tekrar girmesinin ardından ikinci kez Paul Ricard pistinde koşulacak.

Pist Özellikleri

Pistin yüzeyi, geçen yıldan bu yana ciddi bir şekilde yenilendi ve turun yaklaşık üçte birini oluşturan hemen tüm virajlar, yeni asfaltla kaplandı. Mevcut asfaltla benzer özelliklere sahip olması nedeniyle turun tamamında tutarlı bir yüzey sağlanıyor.

Asfaltın oldukça düzgün olması, lastik bozulmasının genelde düşük olması anlamına geliyor. Fransa'nın güneyinde yılın bu döneminde beklenen sıcak hava yine de bazı termal bozulmalara yol açabilir.

Paul Ricard pistinde çekiş ve frenlemeden ziyade yanal kuvvetler öne çıkıyor. Her ne kadar 1,8 kilometrelik Mistral düzlüğü (bir viraj ile kesişen) ön lastiklerin soğumasına neden olsa ve bazı sert frenleme bölgeleri bulunsa da, ön ve arka lastik sıcaklıkları arasında doğru dengeyi bulmak kolaylaşacak.

Paul Ricard pistindeki 13. viraj, Çin’deki 1. virajın ardından yılın ikinci en yüksek sürekli enerji talep eden dönemeci niteliğine sahip.

Geçen yıl takımların çoğu tarafından kullanılan ve kazanan strateji tek pit stop olmuştu. 2018'deki strateji, açılış turunun ardından beş tur pistte kalan güvenlik aracından etkilenmişti.

Toplam 5,8 kilometrelik mesafesiyle yılın en uzun turlarından biri olması nedeniyle sollama fırsatları oluyor.

Marıo Isola - F1 Ve Otomobil Yarışları Başkanı

“Bu hafta sonu için lastik seçimimiz, 2018’de Fransa’ya getirdiğimiz yumuşak, süper yumuşak ve ultra yumuşak hamurlara kıyasla biraz muhafazakar zira süper yumuşak hamur, 2019 lastik yelpazesinde yer almıyor. Dolayısıyla pilotların, her turun başından sonuna kadar zorlamaları gerekiyor. Barcelona ve Silverstone ile birlikte geçen yıl Fransa'da da daha ince ölçekli lastikler kullanmıştık. Yani, otomobillerin 2018'den bu yana nasıl bir evrim geçirdiğine dair doğrudan bir karşılaştırmayı tekrar yapabiliriz. Pistin büyük bir kısmı yeniden asfaltlanmasına rağmen yüzey özelliklerinde pek fark olmayacaktır. Bu pist henüz ikinci kez koşulacağı için takımlar hâlâ çok kapsamlı verilere sahip değil, bu nedenle çok şey öğreneceğiz. Paul Ricard pistini bu yıl testler için zaten kullandık ama tam bir Grand Prix turundan çok daha kısa, farklı bir konfigürasyondaydı.”

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)