27 bin aracı geri çağıracaklar!

27 bin aracı geri çağıracaklar!

access_time10 Ekim 2018 11:21
Kia, elektrik sisteminden yangın çıkma olasılığı nedeniyle Niro model 27 bin hibrit aracını geri çağırma kararı aldı

Güney Kore'nin otomobil devlerinden biri olan Kia, elektrik sisteminden yangın çıkma olasılığı nedeniyle Niro model 27 bin hibrit aracını geri çağırma kararı aldı.

Tüm araçlar 1 Aralık 2016 ve 11 Eylül 2017 tarihlerinde üretilmiş olan Niro araçları. Kia, 27 binden fazla araç çağırmış olmasına rağmen problemli araçların oranının yüzde 1’den de az olacağını tahmin ediyor. Yine de güvenlik nedeniyle böyle bir adım attıkları için tebrik etmek gerek.

Araçlarda oluşabilecek sorunun güç rölesi düzeneğinden kaynaklandığı da gelen bilgiler arasında.  Ana rölenin kontakları arasında geniş bir bağlantıya sahip olmaması haliyle devrenin direncini artırıyor ve ısı oluşmasıne neden oluyor. Bu da yangın çıkma ihtimalini artırıyor.

Sorun aracın panelinde bir uyarı ışığının yanmasına veya aracın çalışmamasına da neden olabiliyor. Peki bu sorun nasıl çözümlenecek? İlk seçenek olarak teknisyenler; Eğer güç rölesi ısı kaynaklı bir hasar oluşumu göstermezse bayi yalnızca ana röleyi değiştirecek. Eğer ısı kaynaklı bir hasar oluşursa da tüm güç rölesi düzeneği değiştirilecek.

Tüm bu değişim masrafları tabii ki de firma tarafından sağlanacak. Yani şoförün cebinden herhangi bir ücret çıkmış olmayacak. Şüphelenen araçlar ile ilgili olarak araştırma yürüten Kia, bu tarihler arasında araç satın alımı gerçekleştiren sürücülere bir bildirim yollayacak.(Teknolojioku/Ünsal Sarıtoprak)

Kia rakiplerini geride bıraktı

 

Kia'nın küçük hibrit SUV'u satışa çıktı

 

Hyundai ve Kia'dan büyük geri çağırma

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Volkswagen işçileri Amerika'yı harekete geçirdi

Volkswagen işçileri Amerika'yı harekete geçirdi

access_time20 Nisan 2024 17:17

ABD'de geçen yılki grevlerin ardından konuya ilişkin güneyde de hareketlilik yaşandı. Tennessee eyaletindeki Volkswagen fabrikası çalışanları sendikalaşma kararı aldı....

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

access_time20 Nisan 2024 15:06

Otomotiv sektörü 2024’ün ilk çeyreğinde, 2023’ün aynı dönemine göre yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama yüzde 1,27’lik artış yaşadı. Üretici üyelerin yüzde 73,3’ü...

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

access_time20 Nisan 2024 14:35

Tesla, Model Y, X ve S'in ABD fiyatlarını 2 bin dolar indirdi.

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)