3 milyon euroluk lüks otomobil vurgunu

3 milyon euroluk lüks otomobil vurgunu

access_time19 Mayıs 2016 04:23
Ankara polisi, yurtdışından sahte belge ve ÖTV vurgunu ile Türkiye’ye sokulan 160 cip ve lüks otomobile el koydu. 3 milyon euro vergi kaybı engellendi
Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından Türkiye'ye sahte belgeler düzenleyerek, ÖTV sahtekarlığıyla ve 'sıfır araç' yalanı ile soktukları otomobilleri satarak devleti vergi kaybına uğratan bir şebekeyi tespit etti. Belirlenen adreslere düzenlenen eşzamanlı baskınlarda 5'i Ankara, 3'ü İstanbul olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. 'Lüks Otomobil Operasyonu' eş zamanlı olarak Ankara merkezli 30 ilde yapıldı. Tüm illerde yapılan operasyonda toplamda 160 jip ve lüks otomobile el konulurken Ankara emniyetinin önü araba pazarına döndü.

BİR AYAKLARI AVRUPA'DA

Şebekenin özellikle Almanya, İtalya ve Polonya'da irtibata geçtikleri kişiler üzerinden hareket ettikleri öğrenildi. Şebekenin bu kapsamda çalıntı ya da oto kiralama şirketlerince kullanılan lüks araçları hedef olarak seçtikleri belirlenirken bu araçları birkaç farklı yöntemle Türkiye'ye soktukları tespit edildi.

İNTERPOLDEN ARANIYOR

Şebekenin Türkiye'ye soktuğu araçları piyasa fiyatının bir miktar altında sattıkları belirlendi. Vurguncuların, yurtdışından aldıkları lüks araçlara çift fatura kestirmek suretiyle gümrük bedelini ucuz gösterip ÖTV kaçakçılığı yöntemiyle ülkeye soktukları anlaşıldı. Yakalanan araçların 2 tanesinin İtalya'dan çalındığı ve İnterpol tarafından arandığı tespit edildi. Yakalanan araçlardan, devletin alması gereken ÖTV'yi tahsil edemediği için de 3 milyon euro vergi kaybına uğradığı anlaşıldı. Otomobiline el konulanlar arasında başkentin ünlü işadamlarının da bulunduğu öğrenildi. Araçların, Gümrük Bakanlığı'na teslim edilerek ihale usulüyle satılacağı belirtildi.

OTO VURGUNCULARI TAKİPTE

Ankara Emniyeti 2014'te sahte belgelerle Türkiye'ye sokulan 280 lüks otomobile, 2015'te ise 86 lüks otomobile el koymuştu. Otomobil vurgunuyla devleti 7 milyon euro zarara uğratmak isteyen iki şebeke çökertilmişti. (Sabah / Erkam Çoban)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)