40 bin kaçağa kayıt müjdesi

40 bin kaçağa kayıt müjdesi

access_time24 Kasım 2016 07:38
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el araçların sıfır diye satılmasına ilişkin olarak düzenleme getirileceğini söyledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İkinci el gelip de yurda sıfır diye sokulan araçlara, Gümrük Kanunu gereği el konuluyordu. Biz yaklaşık 40 bin araç sahibi ile ilgili yeni bir düzenleme yapıyoruz” dedi. Bakan Tüfenkci, şu bilgileri verdi: “Gümrükten sıfır araç olarak sokulan ancak ikinci el olduğu belirlenen araçlar eksik bildiriminden dolayı, yakalanıyor, gümrüğe çekilip el konuluyordu. Biz yaklaşık 40 bin araç sahibi ile ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Kara, deniz ve hava ulaşım araçlarıyla ilgili olarak bu maddenin yürürlüğe girdiği ayı takip eden 6. ayın sonuna kadar ilgili gümrük idaresine başvurulması ve taşıtın ilk iktisabından miktarın başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi halinde el koyma kararı kaldırılacak. El konulan araçlar sahibine iade edilecek.” Bu şekilde bağlanan 8 bin araç bulunduğunu vurgulayan Tüfenkci, söz konusu araçların tekrar ekonomiye kazandırılmasını arzu ettiklerini söyledi. 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • doğru söz24 Kasım 2016 09:23Diğer taraftan elindeki üç kuruşu arabaya verip sonra oyuna geldiğini anlayan ama iş işten geçti diyen kesim yine mağdur kalacaktır. Sonuç olarak bir düzenleme gelecek ve devlet bu araçları ekonomiye katacak ve bundan kendi de pay alacaksa benim önerim, 13 Ekim 2015 tarihinden itibaren yurda sokulan her türlü araç sahiplerinin mağduriyetiyle ilgili bir düzenleme yapmasıdır. Sonuçta bu düzenleme bir göz yumma düzenlemesi olacak madem o halde herkese göz yumulsun, parasını ödeyen aracını alsın.

    (%0) (%0)
  • doğru söz24 Kasım 2016 09:22Yurt dışı araçlarla ilgili bir önceki düzenlemenin yanlış anlaşılması yüzünden Gürcistan'dan ikinci el araç aldım, sözde iki yıl kullanacaktım. Sonra yasal olmadığını fark ettim ve kendim götürdüm gümrüğe teslim ettim. 238. madde den dolayı ceza kestiler cezayı da ödedim. Arabayı da elimden aldılar. Şimdi yeni düzenleme benim gibi Gürcistan veya Bulgaristan'dan ikinci el araç getirenleri kapsamayacak ve sadece ikinci el araç getirip yurda sıfır araç diye sokulmaya çalışılan araçları kapsayacak ise eğer burada bir haksızlık var demektir. Çünkü ikisi de bir şekilde hileli işlemdir. Sadece ikinci el aracı sıfır diye yurda sokmaya çalışanları af etmek demek; daha elit tabakayı cüzi miktarda para ödeyerek ödüllendirmek demektir. Diğer taraftan elindeki üç kuruşu arabaya verip sonra oyuna geldiğini anlayan ama iş işten geçti diyen kesim yine mağdur kalacaktır.

    (%0,00) (%100,00)