5 yılda tam 10 kat büyüyecek

5 yılda tam 10 kat büyüyecek

access_time28 Aralık 2015 16:07
Jaguar ve Land Rover'ın Türkiye Genel Müdürü Simay Alsan: 2015 yılını yüzde 30 büyümeyle kapatacağız
Borusan Otomotivin bünyesindeki Jaguar ve Land Rover'ın Türkiye Genel Müdürü Simay Alsan, 2015 yılının Land Rover markası için başarılı bir yıl olduğunu belirterek, "Yılı 2014 yılına göre yüzde 30 büyümeyle kapatacağız. Land Rover markası ile yularca gösterdiğimiz başarıyı Jaguar ile de yakalamayı hedefliyoruz" dedi. İki İngiliz markanın Borusan Otomotiv'in güvencesi ile daha da başarılı günlere doğru ilerlediğini kaydeden Alsan, "Bu yılın 11 ayında yaklaşık 300 adetlik Jaguar satışımızı 2020 yılında 3 bin adede ulaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2017 yılı sonuna kadar, Türkiye'deki bütün yetkili satıcılarımız gerekli yatırımları yaparak iki markaya özel 'ARCH' konsepte sahip showroom'lara sahip olacak" diye konuştu. Alsan iki markanın 2016 yılına ilişkin hedefleri hakkında ise şunları söyledi:
 
2016'DAN UMUTLUYUZ

"2015'te Land Rover tarafında uzun zamandır beklenen 2.0 litre dizel Ingenium motorlara sahip Discovery Sport ve Yeni Range Rover Evoque modellerini satışa sunduk. Jaguar tarafında ise yepyeni bir model olan XE'yi ilk kez Autoshow'da tanıttık. Senenin sonuna doğru ise XF yeni gövdesi ile pazara sunuldu. 2.0 litre dizel Ingenium motorlar bu iki modelde de yer aldı. Önümüzdeki senelerde bu modellerimizle daha iyi bir satış performansına sahip olacağız. Land Rover için gövde değişimleri ve yeni motor varyasyonları söz konusu olacak. Satış adetleri bakımından daha başarılı bir yıl olmasını hedefliyoruz. Jaguar'da ise daha önce hiç olmadığımız bir segmente SUV segmentine çok iddialı bir model ile giriyoruz. F-Pace, Jaguar'ın imajını güçlendirecek ve markanın daha fazla kişinin tercihi olmasını sağlayacak. Ayrıca makyajlanan gövdesi ile Yeni Jaguar XJ de lüks segmente farklı bir bakış açısı getirecek. Yani 2016 yılı için markalarımız adına daha umutluyuz. Özellikle Jaguar markasında, yeni modellerimiz ile pazar büyümesinin üzerinde bir sonucu hedefliyoruz."

TÜRKİYE’DE İLK KÖPRÜYÜ KURDU

Borusan Otomotiv, Türkiye'de tüm Land Rover ve Jaguar shoowrom ve servislerini tek çatı altında toplayan 'ARCH' (köprü tasarımlı mimari) konseptini hayata geçiriyor. 2017 yılına kadar Türkiye'deki tüm showroom’ların bu yeni konsepte geçeği açıklanırken ilk örnek konsept Borusan Oto tarafından Avcılar'da hizmete açıldı. Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, 3.5 milyon TL'lik renovasyon yatırımıyla Türkiye'nin ilk Jaguar Land Rover dual tesisini faaliyete geçirdiklerini belirterek, yeni showroom ve servisin Türkiye'de ilk, dünyada ise sayılı olduğunun altını çizdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)