80 bin kişinin işine son verecekler!

80 bin kişinin işine son verecekler!

access_time04 Aralık 2019 11:37
Küresel otomobil üreticileri artan maliyet, değişen tüketici eğilimleri ve teknolojideki hızlı gelişmelerin etkisiyle gelecek yıllarda 80 bin kişinin işine son verecek.

2019, daralan talep ve teknolojideki sert değişim ile otomotiv sektörü çalışanları için küresel çapta gelmiş geçmiş en kötü yıllardan biri oldu. Daimler AG ve Audi daha geçtiğimiz hafta 20 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Bloomberg News tarafından derlenen verilere göre otomobil üreticileri gelecek yıllarda 80 binden fazla kişiyi işten çıkaracak. Tenkisatların Almanya, ABD ve İngiltere'de yoğulaşmasına karşın hızlı büyüyen ekonomilerde de üreticiler faaliyetlerini azaltıyor.

Alman şirketleri geçen yıl geniş çaplı masraf azaltmalara start vererek General Motors Co., Ford Motor Co. ve Nissan Motor Co.'ya katıldı.

Ticaret gerginliği, maliyetlerin yükselmesi ve yatırımların tıkanması nedeniyle zorlanan sektör, elektrikli otomobil, otonom sürüş ve tüketicilere yönelik yeni uygulama hizmetlerinin de etkisiyle istihdamını yeniden gözden geçiriyor.

IHS Markit araştırmacısına göre küresel otomobil sanayi bu yıl bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 6 düşüşle 88.8 milyon otomobil ve hafif ticari araç üretecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)