AB, ABD'ye misillemeye hazır

AB, ABD'ye misillemeye hazır

access_time14 Mayıs 2019 08:26
AB, ABD'nin araç ve araç parçaları ithalatına tarife uygulaması halinde misillemede bulunmaya hazır

Avrupa Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'dan araç ve araç parçaları ithalatına gümrük tarifeleri uygulanması yönünde bir karar vermesi halinde buna yanıt vermeye hazır.

Başkan Trump'ın Avrupa'dan araç ve araç parçaları ithalatına gümrük tarifeleri konusunda kararını 18 Mayıs'a kadar vermesi bekleniyor.

AB'nin ticaret şefi Cecilia Malmstrom yaptığı açıklamada, "ABD'nin tarife uygulamaya karar vermesi halinde misillemede bulunmak için kullanılabilecek ürünler için bir listeyi hazırliyoruz. Eğer ABD tarife uygulama yönünde adım atar ise biz de bu listeyi yayınlayacağız" diye konuştu.

Trump'ın Avrupa'dan araç ve araç parçaları ithalatına tarife uygulama kararı alması halinde Avrupa Birliği, 20 milyar euro tutarında ABD ürününü hedef alacak.

ABD'nin araç ve araç parçaları ithalatına yüzde 25 gümrük tarifesi uygulaması hahinde Avrupa'dan ithal edilen araçların ABD'de satış fiyatları 10 bin euro yükselecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)