Adapazarlı CH-R ABD’ye ısınıyor

Adapazarlı CH-R ABD’ye ısınıyor

access_time11 Nisan 2016 08:38
Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Avrupa pazarı için seri üretime hazır versiyonu tanıtılan, Adapazarı’nda üretilecek CH-R, Amerikan pazarı için de ısınma turları yapıyor.
Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Avrupa pazarı için seri üretime hazır versiyonu tanıtılan, Adapazarı’nda üretilecek CH-R, Amerikan pazarı için de ısınma turları yapıyor. Geçtiğimiz günlerde New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yine konsept olarak sergilenen CH-R’ın, 2017 yılının ilkbahar aylarında Amerikan pazarında da satılacağı bildiriliyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT) tarafından, 350 milyon euro’luk bir yatırımla üretilmeye başlanacak C-HR için hazırlıklar devam ediyor. Ülkemizde üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olacak CH-R’ın Adapazarı fabrikasındaki deneme üretimlerinin başladığı haberleri gelirken, araç, konsept haliyle geçtiğimiz günlerde New York’taki otomobil fuarında da sergilendi. Daha önce Toyota’nın ABD’deki markası olan “Scion” logosuyla tanıtılan CH-R, Scion’un “hayatına son verilmesi”nin ardından bu kez Toyota logosuyla boy gösterdi.

2017 ilkbaharda

Toyota Amerika yetkilileri, fuar öncesi ve sırasında yaptıkları açıklamalarda, CHR’ın ABD’deki model yelpazesine katılacağını, seri üretim versiyonuyla ilgili detaylı bilgiyi 2017’de vereceklerini bildirdi. Bununla birlikte aracın, Amerika yollarına 2017’nin ilkbaharında sunulacağı da, kulisler arasında.

CH-R’la ilgili İstanbul’daki toplantıda konuşan Toyota Motor Avrupa Başkanı Dr. Johan Van Zyl, C-HR’ın, yılda 130 bin adet üretileceğini, yüzde 90’ının, TMMT’nin mevcut 53 ihracat pazarına ihraç edileceğini belirtmişti. 

Zyl, ABD’de satılıp satılmayacağı ve aracın Türkiye’den mi gönderileceği yönündeki sorulara net bir yanıt vermekten kaçınmış, ancak ihracat pazarları konusunda araştırmaların sürdüğünü bildirmişti. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)