Allison Şanzıman, geniş ürün yelpazesini sunuyor

Allison Şanzıman, geniş ürün yelpazesini sunuyor

access_time01 Eylül 2014 12:03
Allison Şanzıman, Avrupa’da ilk defa IAA 2014’te bugüne kadarki en geniş ürün yelpazesini sunuyor
Allison Şanzıman, 25 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Hannover’de düzenlenecek olan IAA Ticari Araç Fuarı’nda bugüne kadarki en geniş şanzıman yelpazesini sergileyecek. Hafif hizmet ticari araçlara yönelik olan 1000/2000 Serisi™ modellerden, orta ve ağır hizmet araçlarına uygun 3000 Serisi™ ve 4000 Serisi™ ile arazi araçlarına yönelik geliştirilen 6000 Serisi™’ne kadar tüm ürün yelpazesini kapsıyor.

Allison’ın IAA’daki iki katlı standında (N65, güneye bakan dış alan) sunulacak diğer ürünler arasında, paletli askeri araçlar için özel geliştirilen çapraz tahrikli şanzımanlar, çekicilere yüksek verim sağlayan TC10TM, şehir içi ve şehirlerarası otobüsler için tasarlanan Torqmatic® Serisi şanzımanlar bulunuyor. Fuarda, H 40/50 EP™ ve H 3000™ paralel hibrid sistemleri de ön planda olacak. 

Allison, yüksek verimlilik ve çevresel faydalar ile birlikte üstün rekabet avantajı sunan ürünler geliştirmektedir. Allison, teknolojiyi doğal gaz ve gelişmiş hibrid sistemler ile birleştiren optimize edilmiş konvansiyonel tahrik üniteleri ile araçların daha üstün bir verimlilik ve performansa ulaşmalarına destek oluyor. IAA Fuarı’nda: Çözüm üreten Allison ürünleri, özellikleri ve programları .
 
FuelSense™ yakıt verimliliği paketleri
 
Otobüs ve kamyonlara yönelik hibrid sistemler
 
Doğal gazlı motorlardan fayda sunan tork konvertör teknolojisi 

Ultra düşük karbonlu aktarma organlarına yönelik dur-kalk teknolojisi

FuelSense™ –Otomatik Yakıt Tasarrufu

Allison Şanzıman, filolara yönelik yüksek yakıt tasarrufu sağlayan (uygulama ve konfigürasyona bağlı olarak %20’ye varan) yeni yakıt verimliliği paketi FuelSense’i yakın zamanda pazara sundu. 5. Nesil Elektronik Kontrol seçenekleri ile birlikte kullanıldığında FuelSense, vites değişiklikleri ve tork değerlerine otomatik olarak uyum sağlamakta, mevcut yük, zemin ve görev döngüsü doğrultusunda şanzıman verimliliğini en üst düzeye taşımaktadır. FuelSense aynı zamanda doğal gazlı motorlara sahip araçlar için de uygun olmakla birlikte IAA Fuarı’nı ziyaret edenler, FuelSense eğitim alanında ürünün sağladığı yıllık potansiyel maliyet tasarrufunu hesaplayabilecekler.

Hibridler – Çevrenin avantajı  için

H 40/50 EP ve H 3000 paralel hibrid sistemleri de tasarruf olanağı sunmaktadır. Hali hazırda dünya çapında 230’dan fazla şehirde görev alan yaklaşık 5,000 şehir otobüsü, H 40/50 EP sevk sistemleri ile donatılmıştır. Allison 3000 Serisi’ne dayalı geliştirilen, orta ve ağır hizmet kamyonlarına yönelik H 3000 serisi, uygulama ve görev döngüsüne bağlı olarak yakıt tüketiminde %25’ye varan tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Doğal Gazlı Motorlar – Artık Euro 6 Econic NGT aracında...

Allison tam otomatik şanzımanlar, birçok uygulamada doğal gazlı motorlara mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Patentli tork konvertör teknolojisi, doğal gazlı motorların hızlanma süresini en üst düzeye taşıyarak araç çalıştırıldığında motor torkunu arttırmakta ve gücü kusursuz bir biçimde tahrik dişlisine aktarmaktadır. Bu sayede Allison şanzımanlar, biyolojik doğal gazların mı yoksa fosil yakıtlardan elde edilen doğal gazların mı kullanıldığına bakılmaksızın üstün performans sağlamakta ve yakıt verimliliğini arttırmaktadır.

Fuar ziyaretçileri, 14/15 numaralı salonlardaki C02 Daimler standında ise FuelSense paketli ve 3000 Serisi Allison tam otomatik şanzımanı ile donatılmış çevre dostu doğal gaz teknolojisine sahip yeni Euro 6 Mercedes-Benz Econic NGT aracı görebilecekler.

Dur-Kalk Teknolojisi – Düşük karbonlu aktarma organları için

Allison Şanzıman, “ETHOS” projesi ile bağlantılı olarak yeni entegre dur-kalk teknolojisini sunuyor. Cummins, sera gazı (GHG) emisyonlarını büyük ölçüde azaltmak amacıyla Kaliforniya Enerji Komisyonu ile ortak olarak E85 (yüksek oktanlı bir etanol-alkol karışımı) yakıtından faydalanan bir motor geliştirmiştir. Cummins ETHOS 2.8L motor, aynı zamanda sorunsuz ve verimli dur-kalk işlemleri için Allison 2550 serisi tam otomatik şanzıman ile donatılmıştır. ETHOS 2.8L motorunun şu ana kadar CO2 emisyonunun %50’sini aşacak bir kapasiteye sahip olduğu kanıtlanmıştır. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)