Alman üreticiler incelemek için Tesla Model 3 aldı

Alman üreticiler incelemek için Tesla Model 3 aldı

access_time31 Ocak 2018 09:32
Alman otomotiv üreticileri mühendislik çalışmalarında kullanmak için Tesla Model 3 satın aldı. Mercedes, Porsche, Audi veya BMW‘ye ait olduğu tahmin edilen Model 3 büyük dikkat çekti

Elon Musk‘ın CEO’su olduğu Tesla, geçtiğimiz yıl uygun fiyatlı ilk otomobilini tanıtmıştı. Model 3 adındaki araç, 30.000 dolar başlangıç fiyatıyla firmanın diğer otomobillerine göre çok daha ulaşılabilir bir modeldi. 

400.000’in üzerinde ön sipariş alan Model 3, dünya genelinde çok büyük ilgi görmüştü. Aracın üretiminde pek çok farklı problem yaşansa da Tesla, araçları sahiplerine teslim etmeye başladı.

Alman otomotiv üreticileri mühendislik çalışmaları için Tesla satın aldı

Alman otomotiv üreticileri Tesla’nın Model 3 ile birlikte sunduğu özelliklere ve kullandığı sistemlere yakından bakmak için bir adet Model 3 almış gibi görünüyor.

Daha önce de Audi ve Mercedes’in Model X satın aldıkları ve parçalarına ayırarak detaylıca incelediği ortaya çıkmıştı.

Uçakla Amerika’dan Almanya’ya taşındı

Söz konusu Model 3, Amerika’da ön sipariş verilerek satın alındı. Tesla’nın teslim ettiği araç, Alman kargo şirketi DHL tarafından Almanya’ya uçak kargo ile taşındı.

Model 3’ü uçaktaki detaylı görüntülerinin sızmasıyla birlikte de aracın sahibi hakkında bazı iddialar ortaya atıldı.

Mercedes, Porsche ve Audi’nin merkezine gidiyor

Aracın üzerindeki DHL etiketinden aracın Stuttgart’a gittiği net bir şekilde görülebiliyor. Mercedes-Benz ve Porsche’un merkezi olan Stuttgart, aynı zamanda Audi’nin de bir araştırma merkezine ev sahipliği yapıyor.

Daha önce de  incelediler

Geçtiğimiz yıllarda Alman otomotiv üreticilerinin diğer Tesla modellerini de satın alarak detaylıca incelediği ortaya çıkmıştı.

Hatta Audi’nin Model X’i daha Avrupa’da satışa çıkmadan Amerika versiyonunu getirdiği ortaya çıkmıştı.

Normal bir durum

Otomotiv üreticilerinin rakip araçları satın alarak incelemeleri ve parçalarına ayırmaları aslında çok olağan bir durum.

Hem otomotiv üreticileri hem de telefon üreticileri rakip modelleri belli bir süre test ediyor. Elde ettikleri deneyimler de yeni modellerin geliştirilmesine ışık tutuyor.

Yerli otomobile etkisi

Ortak girişim grubunun belirlenmesiyle birlikte yerli otomobil geliştirilmesi için zorlu bir döneme girildi. 2019 yılında aracın ilk prototipinin sergilenmesi bekleniyor. Tahminlere göre aracın geliştirilme aşamasında Tesla’nın otomobilleri de incelenecek.(Shiftdelete.net)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)