Sevilen Hyundai i30 yeni görünüme kavuştu

Sevilen Hyundai i30 yeni görünüme kavuştu

access_time27 Mart 2017 17:49
Hyundai’nin 2007 yılında ilk kez pazara sunduğu kompakt otomobili i30, tamamen yenilendi

LEVENT ÇEZİK - İZMİR

Satışına nisan ayının sonunda açılacak olan Autoshow fuarında tanıtıldıktan sonra başlanacak olan yeni i30’un fiyatı da o tarihte açıklanacak. İlk neslinden bu yana dünyada 850 bin, Türkiye’de ise 40 bin adedin üzerinde satış yapan i30, tasarım, donanım, teknolojinin yanında yeni güvenlik ve konfor özellikleriyle ön plana çıkıyor.

i30, Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre, Avrupalı rakipleriyle boy ölçüşecek. Avrupa’da üretilen i30 hakkında açıklamalar yapan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Eskisinden 28 kilogram daha hafif yeni i30, tasarım, konfor, iç mekân ve üst düzey güvenlik sistemleriyle kendi adına yeni bir dönem başlatıyor. Aynı zamanda daha düşük hacimli turbo benzinli motorları, geliştirilmiş multimedya ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor.”

Kablosuz şarj imkanı da sunan yeni i30, Apple CarPlay, Android Auto bağlantı özellikleri sunuyor. Otomobil ayrıca, otomatik acil fren sistemi, akıllı hız sabitleyici, aktif şerit takip sistemi gibi en son aktif güvenlik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca sürücü dikkat uyarı sistemi ve kör nokta algılama sistemi de mevcut. Açılabilen panoramik cam tavan sunan yeni i30’da kabin içi ses seviyesi oldukça düşürülürken, 395 litrelik bagaj hacmiyle de segmentinde ikinci sırayı alıyor. Yeni i30’da iki adet yeni nesil benzinli motor 100 beygirlik 1.4 MPi, 140 beygirlik 1.4 T-GDI ve bir adet de 136 beygirlik 1.6 litre turbo dizel ünite sunuluyor. 

YENİ KÜÇÜK SUV YIL SONUNDA GELİYOR

3. nesil yeni i30’un tanıtım toplantısında konuşan Hyundai Assan Başkan ve CEO’su MongHyunYoo, yılbaşında sürpriz bir şekilde açıkladığı ve ‘fabrikanın sigortası’ olarak nitelendirdiği yeni SUV modeli konusunda görüşme ve gelişmelerin de devam ettiğini söyledi. MongHyunYoo, “İzmit fabrikasından i10 ve i20’nin yanında üçüncü araç olarak üretimi kesinleşen B segmenti yeni SUV’un modeli konusunda Kore ile henüz tam bir karara varılmamasına rağmen bu yıl son çeyrekte kesinlikle açıklanacak.

Ancak, Eylül'de Kore’de, Ekim'de Türkiye’de satışına başlayacağımız yeni bir B segmenti SUV aracımız olacak” diye konuştu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)