Almanya Maliye Bakanı'ndan dizel araç açıklaması

Almanya Maliye Bakanı'ndan dizel araç açıklaması

access_time29 Mart 2018 11:35
Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, dizel araçlara getirilmesi gündemde olan yasaklara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Almanya'nın dizel araçlara yasak getirilmesini engellemek için yapabileceği her şeyi yapması gerektiğini söyledi.
Funke Meadiengruppe'ye konuşan Scholz, eğer dizel araçlara sürüş yasakları getirilir ise gelecekte dizel araçların belirli bölgelere giremeyecekleri endişelerini paylaştığını ifade ederek, "Dizel araçlar için sürüş yasaklarını engellemek için yapabileceğimiz her şeyi yapmalıyız" diye konuştu.
Bununla birlikte Scholz, daha az hava kirliliği yaratan dizel araçların piyasaya sunulması ve hava kirliliğinin yüksek olduğu kentlerde emisyonun aşağı çekilmesi için hükümetin mali teşvikler sunması çağrılarını reddetti.
Scholz, "Daha fazla elektrikli aracı kullanıma nasıl sürebileceğimizi veya toplu taşımayı nasıl büyütebileceğimizi ciddi şekilde konuşmalıyız" dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

access_time22 Nisan 2024 15:26

Ağır ticari araçlar sektöründe yılın ilk çeyreği beklentileri karşılarken 2024’ün gelecek dönemlerinde hareketlilik bekleniyor.

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

access_time22 Nisan 2024 14:44

OSD Başkanı Eroldu, otomotivin, dünyadaki karbon ayak izini sıfırlaması için başka teknolojilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Elektriklilerle yalnızca bunu yapamayacağız gibi...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)