Almanya otoyollara hız limiti getirmeyi tartışıyor

Almanya otoyollara hız limiti getirmeyi tartışıyor

access_time26 Ocak 2019 11:40
Almanya yeniden otoyollardaki hız sınırını tartışıyor.

Almanya'da hükümet otoyollardaki hız limitinin 130 km olup olmayacağına şubat ayında karar verileceğini duyurdu.

Ürettiği otomobillerin kalitesi ve kapasitesi ile bilinen ülkede tüketiciler son derece pahalı olan Alman otomobillerini satın alırken aracın gücü ve sürat kapasitesinin bir anlam ifade ettiğini bilerek seçim yapıyorlar. Bu açıdan hız limiti politkası Alman ekonomisinin itici gücü olan otomotiv sektörü ve aileleri ile birlikte geçimlerini bu sektörden sağlayan milyonlarca kişi için son derece önemli bir konu.

Polis ve sigorta şirketleri limitten yana

Ulaştırma Bakanlığına göre bu anlamsız bir tartışma ancak polis sendikaları ve sigorta şirketleri ülkenin her yerinde hız limitleri olması gerektiği konusunda hem fikir.

2018 yılında Alman otoyollarında 3 bin 200 kişi hayatını kaybetti ve 6 bin kişi ciddi şekilde yaralandı. Bu da her kat edilen bir milyar km'de 1,6 kişinin ölmesi anlamına geliyor.

Birçok kazanın ana sebebi olarak araçlar arasındaki hız farkı gösteriliyor. 200 km ile giden bir araç ile 130 km'de giden bir aracın ani durma mesafesi arasında iki kat fark bulunuyor.

Çevresel etkileri

Yüksek hızın karbon salınımı nedeniyle çevreye olan olumsuz etkileri de gündemde. Yeşiller partisi bu nedenle hız limiti taraftarı ancak her kesimin uzmanları farklı veriler ve çıkarımlar ile argümanlarını savunuyor.

Kültürün bir parçası

Limitsiz hız uygulamasını adeta Alman kültürünün bir parçası olarak gören kesimler de mevcut ve konu bu gibi nedenlerle uzun zamandır büyük tartışmalara neden oluyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

access_time20 Nisan 2024 15:06

Otomotiv sektörü 2024’ün ilk çeyreğinde, 2023’ün aynı dönemine göre yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama yüzde 1,27’lik artış yaşadı. Üretici üyelerin yüzde 73,3’ü...

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

access_time20 Nisan 2024 14:35

Tesla, Model Y, X ve S'in ABD fiyatlarını 2 bin dolar indirdi.

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)