Almanya'da ilk dizel yasağı

Almanya'da ilk dizel yasağı

access_time23 Mayıs 2018 13:28
Hamburg'un iki caddesine 31 Mayıs'tan itibaren dizel araçlar ve kamyonlar giremeyecek

Almanya'da son dönemlerde tartışmalara neden olan trafikte dizel araçların yasaklanması uygulamasının ilki Hamburg kentinde kısmi olarak yürürlüğe girecek.

Hamburg eyalet yönetiminden yapılan açıklamada, dizel araçların havayı daha fazla kirletmesi nedeniyle kentin iki caddesinde kısmi yasak başlatılacağı bildirildi. Buna göre, Hamburg'un Kuzey Altona semtinde yoğun olan Max-Brauer ve Stresemann caddelerinde 31 Mayıs itibarıyla dizel araçlar ile kamyonlara giriş yasağı uygulanacağı ifade edildi.

Avrupa egzoz gazı emisyonu mevzuatına göre dizel motorlar arasında en az emisyon salgılayan Euro 6 kategorisindeki araçlar için bu yasak söz konusu değil.

Hamburg'da 264 bin dizel aracın trafikte kaydının bulunduğu ve bunlardan sadece 96 bininin Euro 6 kategorisinde olduğu belirtildi. Yasağın ambulans, itfaiye, adı geçen caddelerde ikamet edenlere ve taksilere uygulanmayacağı ifade edildi.

Almanya'nın Leipzig kentindeki Federal İdare Mahkemesi, 27 Şubat'ta verdiği kararda, hava kirliliğinin yoğun olduğu şehirlerde dizel araçlar için yasak getirilebileceğine hükmetmişti.

Kararda, dizel yasağı emisyon düzeyi açısından belli koşullara bağlanmış böylece şehirlerin yasak konusunda farklı düzenlemelere gidebilmesine olanak tanınmıştı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)