Alternatif yakıtlı araçlar trafikte

Alternatif yakıtlı araçlar trafikte

access_time28 Ocak 2015 09:32
Ankara Üniversitesi öğrencileri, ürettikleri alternatif yakıtlı araçlarla Ankara trafiğinde boy gösterdi
Avrupa’nın en verimli hidrojenli aracını üretmek için yola çıkan Ankara Üniversitesi öğrencileri, çalışmalarını gün yüzüne çıkardı. Öğrenciler, kendi imkânlarıyla tasarlayıp geliştirdikleri güneş enerjili araçları ‘Günebakan 3’ ve hidrojen yakıtlı araçları ‘Hidroket 4’ü Başkentlilere tanıttı. Ankara Üniversitesi öğrenci takımları, araçları tanıtma yolunu direkt trafiğe çıkararak kullandı. Araçları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, takım yetkilileri yeni nesil enerji kaynaklarını kullanan otomobil teknolojileri ile yazılım ve mekanik alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ankara Üniversitesi Rektörlük Kampüsü’nden hareket eden araçlar, ATO Congresium’a şehir trafiğinde sürülerek götürüldü. Böylece AŞTİ ve Koç Kuleleri önünde hem araçların kullanılabilirliği hem de okul ve takım tanıtımları gerçekleştirildi.

Takım, tanıtımın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencileri kutlayan Rektör İbiş, trafikte hız keserek, çalışmalarında ise hız kesmeden devam etmelerini istedi.

2006’da kurulan ’Hidromobil Takımı’ 4 tane araç geliştirdi. Türkiye’de iki kez ’En İyi Tasarım’ ödülü alan takım, Hollanda’nın Rotterdam kentinde Shell Eko MaratonYarışması’na katıldı. Araçların en önemli özelliği çevreci olması. Yakıt olarak hidrojen kullanılıyor ve böylece atık olarak sadece su ya da su buharı ortaya çıkıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)