Amerikalılar Bursalı Doblo'yu sevdi

Amerikalılar Bursalı Doblo'yu sevdi

access_time05 Mart 2018 13:56
2015'te Amerika pazarına ihracat yapmaya başlayan Tofaş, üç yılda 60 bin Ram ProMaster City (Doblo) sattı

FIat Doblo'nun Ram markalı versiyonunu ProMaster City ismiyle Kuzey Amerika pazarına ihraç eden Tofaş'ın ABD ve Kanada'ya gerçekleştirdiği ihracat 60 bin adete yaklaştı. Bursa'da geliştirip ürettiği Fiat Doblo'yu ilk kez 2015 başında Kuzey Amerika pazarına ihraç eden Tofaş, yaklaşık üç yılda 56 bin 199 adet Ram ProMaster City ihracatı gerçekleştirdi. Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, Ram ProMaster City'nin şehir içindeki manevra kabiliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, yükleme kapasitesi ile dikkat çektiğini belirtti. Eroldu, şöyle devam etti: "Doblo, özellikleriyle ihracat pazarlarının da dikkatini çekmeye ve tıpkı ülkemizde olduğu gibi Kuzey Amerika ülkelerinde de tercih edilmeye devam ediyor. Tofaş olarak sadece geçen yıl ABD ve Kanada ülkelerine 15 bin adede yakın Ram ProMaster City ihraç ettik. Doblo üretimi, Türkiye'nin küresel ticari araç üretim üssü haline gelmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Ram ProMaster City de otomotivin beşiği olarak bilinen ABD ve Kanada pazarlarına ürün geliştirilmesi açısından yeni bir kilometre taşı oldu."

1 MİLYAR $ FAZLA

2017'de 384 bin adet ile bir kez daha Türkiye otomotiv sanayi tarihinin en yüksek üretim adedine erişen Tofaş, geçtiğimiz yıl dünyanın pek çok ülkesine ihraç ettiği 271 bin adet araç ile 3.25 milyar dolar ihracat geliri elde etti. Böylece, 2017'de yaklaşık 1 milyar dolar dış ticaret fazlası sağladı.

CİRONUN YÜZDE 5.2'Sİ AR-GE'YE

FIat Chrysler Automobiles'in (FCA) EMEA Bölgesi'ndeki iki büyük Ar-Ge merkezinden birisi olan Tofaş, cirosunun yüzde 5.2'sini Ar-Ge'ye harcıyor. Ar-Ge yatırımları, Egea, Doblo ve Fiorino'nun ürün geliştirme süreçlerinde Tofaş'ın FCA'daki rolünü artırdı. Ar-Ge merkezinde 700 çalışanı bulunan Tofaş'ın patent sayısı son üç yılda yüzde 400 arttı. (Ufuk Sandık/Sabah)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)