Ankara'ya 400 bin Euro'luk otobüs

Ankara'ya 400 bin Euro'luk otobüs

access_time11 Mart 2014 18:04
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'nin toplu taşıma da kullanılması hedeflenen ilk elektrikli otobüsünü tanıttı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'nin toplu taşıma da kullanılması hedeflenen ilk elektrikli otobüsünü Altınpark' da tanıttı. 1 ay boyunca Kuğulupark ve Altınpark arasında sefer yapacak olan otobüsün ilk sürüş denemesini Başkan Gökçek yaptı. Başkan Gökçek, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tartışmasız dünyanın en çevreci, en yeşil otobüs filosuna sahibiz. Şu anda bin 300 doğalgazlı otobüsümüzle dünya da olmayan bir rekoru elde ettik. Gençlik açısından da Türkiye'de en genç filo Ankara Büyükşehir belediyesinde. Çevreci mücadelemiz devam ediyor. Türkiye'de ilk defa elektrikle çalışan bir otobüsü devreye sokup, deneme çalışmalarını yapıp vatandaşımızın teveccühünü de kazandığımız takdirde önümüzdeki dönemde çevreci filomuza elektrikli otobüsleri de kazandırmak istiyoruz. Çevre dostu elektrikli otobüslerimiz yılda 5 bin 200 ağacın sağladığı oksijenin yok olmasını önlüyor. Otobüsün deposu 5 saatte ful olarak dolabiliyor. Yılda 900 varil petrol tasarrufu ile yakıtta yıl da 170 bin TL tasarruf sağlıyor. Eksoz yok, emisyon yok, gürültü, kirlilik yok. İnşallah Ankara'ya bu otobüsleri kazandırmak istiyoruz' diye konuştu.

OTOBÜSÜN DENEME SÜRÜŞÜNÜ YAPTI

Konuşmasının ardından elektrikli otobüsün deneme sürüşü yapan Başkan Gökçek Altınpark'ı gezdi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, 'Ankara'da Mansur Yavaş ve Hüseyin Aygün afişleri vardı. Sizi iddia ettiler, siz ne söyleyeceksiniz' sorusuna, 'Üzerindeki anlamı karşılar mı? İkisi de CHP'li değil mi? İkisi de beraber yönetmeyecekler mi? İfade son derece doğru, bir kere bu ifadeden neden rahatsızlığın ne olduğunu ortaya koymak lazım. Gürsel Tekin dedi ki; Mansur Yavaş bizim bütün ilkelerimizi kabul ederek bizim partimize geldi. Bunların ilkeleri aynı olduğuna göre, Aygün'de aynı ilkeleri kabul edip geldiğine göre bunlar niye gocunuyor. Bunu kendileri yapıyor, karşı tarafa özellikle suç atmak suretiyle üzerinden dikkat çekmeye çalışıyorlar. Bu yanlış bir şey, elinde ispatı varsa hemen bunu ispat etmeli. Benimle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade ettiler. Ben metni okudum, o metin dolayısıyla kendilerini mahkemeye vereceğim. Onlar mahkemede hesap verecekler. Bu işin sonu böyle ucuz değil' diye konuştu.

'Bu yaşananlardan dolayı Mansur Yavaş'ın oy oranlarının düştüğü yönünde iddialar var' sorusu üzerine Başkan Gökçek, 'Mansur Yavaş'ın düştüğü çok doğru. Tamamen Yavaş'ın devamlı olarak bir düşüş yaşadığı çok net, Şuana Türkiye'de ki ciddi firmaların içerisinde anketler de en kötüsü beni 6 puan önde gösterdi. 13- 14 puana kadar olan var. Biz 50'nin üzerinde bir sonuçla kesinlikle Ankara'da bu seçimi göğüsleyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Diğer araçlara göre elektrikli otobüsün maliyetini de açıklayan Başkan Gökçek, 'Diğer Dizel araçlar 285 bin Euro , buna 400 bin Euro diyorlar tabi bunun ihaleye çıkıldığı zaman mutlaka pazarlık payı olacak. Teknoloji geliştikçe fiyat düşüyor. Bu otobüs bir ay süre ile deneme için Altınpark, Kuğulupark arasında çalışacak gelip gidecek. Kullanıma açılıyor, biz bunu satın almadık deneme maiyetinde ayrıca da fiyatlarında anlaşabilirsek bundan sonra ki yapmış olduğumuz ihalelerde elektrikli otobüslere geçmeye niyetimiz var' dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)