Arabalı vapurdaki kamyon sorununa 800 TL ceza ile çözüm

Arabalı vapurdaki kamyon sorununa 800 TL ceza ile çözüm

access_time08 Temmuz 2017 06:02
Yasaklanmasına rağmen Sirkeci-Harem ve Çubuklu-İstinye arabalı vapur hattını kullanmaya devam eden kamyonlar için iskele girişlerine EDS yerleştirildi. Hattı kaçak kullananlara 800 TL ceza kesilince kamyon trafiği bir anda kesildi

Otoyol ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 200 TL vermek yerine Sirkeci-Harem arabalı vapur hattını kullanarak 17 TL ödeyen ağır vasıta şoförleri İstanbul trafiğini arapsaçına çevirmişti. Kamyon trafiği nedeniyle kilometrelerce sıra oluşması vatandaşları çileden çıkarırken, yapılan şikayet üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) TIR ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların Sirkeci-Harem ile Çubuklu-İstinye arabalı vapurlarını kullanım izinlerini kaldırmıştı.

AKŞAM YASAĞI DELDİLER

Yasağın ardından bazı uyanık şoförler denetlemelerin az olduğu akşam saatlerinde arabalı vapurları kullanmaya devam etti. Bunun üzerine arabalı vapur iskelelerinin girişlerine Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) araçları yerleştirildi. Buna göre azami yüklü ağırlığı 3500 kg’ı geçmeyen N1 sınıfı motorlu taşıtlar hariç N2 ve N3 sınıfı kamyonet ile kamyonlara ceza kesilmeye başlandı. Ceza miktarı ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde olduğu gibi 800 lira tutuldu. Bu ceza sonrası arabalı vapur hattında kamyon trafiği bir anda kesildi.

İDO İTİRAZ ETTİ

İDO avukatlarından Ömer Tosun, İBB UKOME Başkanlığı tarafından alınan karara uyulduğunu belirterek “Yasağın ardından belirtilen ağır tonajlı araçlar iskelelere alınmadı. Bunun yanında EDS araçları da denetim yapıyor. Ancak bu uygulamanın kaldırılması yönünde idari mahkemeye dava açıldı” dedi. İstanbul İdare Mahkemesi’ne başvuran İDO, dava konusu olarak “UKOME’nin kamu yararı gözetilmeden aldığı bu karar ile trafiğin çözümüne katkı sağlanmamış, küçük esnafın maliyetlerini artırmış, hukuk işletilmemiş ve ulaşım hakkı engellenmiştir. İDO’nun özelleştirilmesinden gelen hakları dikkate alınmamış ve ticari faaliyeti engellenmiştir” gerekçelerini gösterdi.

‘BU DA 4. KÖPRÜ!’

Sirkeci-Harem hattındaki kamyon trafiğini, mart ayında ‘Bu da 4. Köprü!’ manşetiyle duyurmuştuk. Bu haber sonrası harekete geçen yetkililer önce yasak kararı aldı, bu kaçağı engellemeyince çözümü EDS aracı koymakta buldular. (Hürriyet / Fırat Alkaç)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)