Araç sahipleri dikkat! Denetim başladı...

Araç sahipleri dikkat! Denetim başladı...

access_time24 Ekim 2017 12:37
Araçlarda filmli camın yasaklanmasının ardından trafikte denetim başladı. Filmleri söktürmeyen araç sahiplerine ceza kapıda. Ulusal güvenlik gerekçe gösterilerek getirilen yasağa rağmen filmli cam kullanan araç sahipleri 427 TL ceza ödeyecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak gelmesinin ardından trafikte denetimler başladı. Halihazırda milyonlarca araçta cam filmi bulunurken, denetimler sırasında polise yakalanan araç sahiplerini ağır cezalar bekliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili madde "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükmünü içeriyor.

CEZASI 427 TL, EKİPLER DENETİME BAŞLADI

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte trafik ekipleri cam filmli araçları durdurarak ceza yazmaya başladı. Trafikte bu şekilde yaklaşık 5 milyon araç olduğu tahmin edilirken, filmi söktürmeyen araç sahipleri 427 TL'lik trafik cezasıyla karşılaşacak. Üstelik yasak tüm araçları kapsıyor. İETT otobüsleri, servis araçları, binek araçlar fark etmiyor.

KENDİNEN FİLMLİ OLANLAR İÇİN YASAK YOK

Uygulama kendinden film camlı araçlar için geçerli değil.

YASAĞIN GEREKÇESİ ULUSAL GÜVENLİK

Bakanlık yetkilileri de ulusal güvenliğe ilişkin çekinceler nedeniyle söz konusu düzenlemenin yapıldığı bilgisini paylaştı.

Bakanlık, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. Yönetmelikle, cam filmlerinin ışık yansıtma oranı için de çeşitli sınırlamalar getirilmişti. Böylece, 26 Ekim 2017 olan yürürlük tarihi gelmeden yeniden düzenleme yapılmış oldu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Şahin kus24 Ekim 2017 21:37Simsiyah filmle kapılıyorlar hiç bir şey görünmüyor.icerde çocuk unutuldu mu.belli değil suç işleyip kaçanların takibini zor

    (%50,00) (%50,00)