Aston Martın DB11'e Türkiye'den rekor ön sipariş

Aston Martın DB11'e Türkiye'den rekor ön sipariş

access_time04 Nisan 2016 11:18
Aston Martin’in yeni modeli Aston Martin DB11, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte yoğun siparişle karşılandı. 21. yüzyılın yeni yüzü ve ünlü “DB” neslinin cesur lideri olmak için üretilen Aston Martin’in DB11 modeli, Türkiye’den de yoğun ilgi gördü. 2016’nın son çeyreğinde...
Göz kamaştıran yeni Aston Martin DB11, 86. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte yoğun bir ilgiyle karşılandı. Türkiye’den de yoğun ilgli gören Aston Martin DB11, 21. yüzyılın gelecek çizgilerini GT tasarımıyla bir arada sunuyor.

5,2 Litre Çift Turbolu V12 Motor

Aston Martin DB11 öncü aerodinamiğiyle, canlı ve ayrıcalıklı bir tasarım anlayışını gözler önüne sererken yeniden tasarlanan 5,2 litrelik çift turbolu V12 motoruyla Aston Martin tarihindeki en güçlü, en verimli ve en dinamik DB modeli oluyor. 600 BHP ve 700 Nm’lik torku, DB11’i bugüne kadar üretilen en güçlü DB modeli olurken, 320 km’lik maksimum hız ve 0-100 hızlanmasını ise 3,9 saniyede tamamlıyor. Akıllı yokuş aktivasyonu ve start-stop teknolojisi sayesinde bu güç, büyük ölçüde geliştirilen verimlilikle destekleniyor.

DB11, kendine has zarif tasarımı ve yeni çift turbolu V12 motorunun muazzam performansından yararlanmak için, DB11’in şasisi, süspansiyonu, direksiyon sistemi ve elektroniği yeniden ele alındı ve yeni temel teknolojiler kullanıldı. GT, Sport ve Sport Plus adlı çoklu dinamik sürücü modları, motor tepkisini ilerici bir anlayışla yoğunlaştırıyor. 8 vitesli otomatik ZF şanzımanı, yeni elektrikli direksiyon sistemi ve fren esnasında Tork Yönlendirme teknolojisiyle daha yüksek çeviklik sunarken adapte edilebilir sönümleme teknolojisini de güçlendirdi.

21. Yüzyılın Cesur Tasarımı

Karakteristik LED ön farlar ve ünlü Aston Martin ızgarasının vurgulu hatları bunların en önemlileri arasında yer alıyor. A sütunundan C sütununa kesintisiz ilerleyen tavan kaplamaları sayesinde profili de aynı şekilde göz alıyor. Sade hatları arkaya doğru devam ediyor ve cesurca tasarlanmış arka farlarla yumuşak bir biçimde biraraya gelen eğimli bagaj kapağı yeni ve belirgin bir grafik oluşturuyor.

Yenilikçi aerodinamik yapısı, kasa üzerinde hava akışını zekice ileterek estetik devrimde üzerine düşeni yaparak, DB11’in düzenli yüzeylerini korurken aracın sarsılmazlığına katkı sağlıyor. Tekerlek kemerinin içindeki yüksek basınçlı havayı, yeniden tasarlanan gizli bir hava deliğiyle dışarı atan solungaç görünümlü “Curlicue” kıvrım sayesinde öndeki yük azalıyor. Aynı zamanda, C sütununun bağlantı noktasında yer alan gizli hava girişleriyle beslenen güçlü hava freni Aston Martin AeroBladeTM de arkadaki yükü azaltıyor.

Aston Martin ve Mercedes AMG İşbirliği

Gerçek bir 21. yüzyıl Aston Martin modeli olan DB11, teknik ortak Mercedes AMG ile birlikte geliştirilen en son teknolojiyi en yüksek kalite ve el işçiliğiyle sunuyor. Renkli 12” TFT LCD ekranın kullanıldığı yeni gösterge paneli, araçla ilgili birincil bilgileri tam açıklıkla ifade ederken, ortaya konumlandırılmış 8” TFT ekran ise bilgi ve eğlenceye hizmet ediyor. Karakter tanıma, çoklu dokunma ve hareket desteği sunan isteğe bağlı dokunmatik yüzeyin yanı sıra döner kontrolle kumanda edilen yeni uydu navigasyon ve ses sistemi her zamankinden daha etkili. Yeni otomatik park yardımı özelliği ve 360 derecelik kuş bakışı kamera, düşük hızlarda güvenli manevra yapma imkanı tanıyor ve aynı şekilde aracın bilgi-eğlence sistemi tarafından kontrol ediliyor.

Daha geniş kapı açıklığı, özellikle baş ve arka kısımda daha geniş yolcu alanı, arka kısımda iki çocuk koltuğunun yerleştirilebileceği tam entegre ISOFIX takma noktaları ve el çantasıyla iki büyük bavulu alabilecek kadar geniş bagaj kısmıyla DB11 gerçek bir “Grand Tourer” niteliğinde. Tonlama ve doku açısından huzur veren, dikkatle koordine edilmiş tonlardan keskin kontrastlara uzanan bir yelpazede sınırsız sayıda seçenek arasından tercih sunuyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)