Aston Martin'in yüzde 20'si Kanadalı iş adamına satıldı

Aston Martin'in yüzde 20'si Kanadalı iş adamına satıldı

access_time31 Ocak 2020 12:57
Lawrence Stroll, 182 milyon pound karşılığında Aston Martin'in %16.7'lik hissesini resmen satın aldı ve anlaşma kapsamında Racing Point'in ismi de Aston Martin Racing olacak

Ünlü milyarder Lawrence Stroll oldukça uzun bir süredir Aston Martin'in hisselerini satın almak için görüşmelerde bulunuyordu.

Uzun süren görüşmelerin ardından anlaşmanın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyordu ve perşembe gecesi Aston Martin Yönetim Kurulu toplanarak anlaşmayı onayladı.

Anlaşma bugün Londra Menkul Kıymetler Borsası'na bildirildi ve böylelikle Lawrence Stroll önderliğindeki bir konsorsiyum, Aston Martin Lagonda Limited'in %16.7'lik hissesini 182 milyon pound karşılığında aldı. Bu anlaşmaya 318 milyon pound değerindeki bir nakit enjeksiyonu da eşlik ediyor. 

Stroll liderliğindeki bir konsorsiyum olan Yew Tree Overseas Limited, hisse başına 4 pound fiyatla 45.6 milyonluk hisse satın aldı. Bu da %16.7'lik hisseye denk geliyor. Konsorsiyumda JCB başkanı Anthony Banford, eski Power Corp Kanada patronu Andrew Desmarais ve moda yatırımcısı Star Cou da yer alıyor.

Aston Martin Lagonda anlaşmayı resmen doğruladı ve 2019 hayal kırıklığı yaratan satış performansı sonrası hisse satışının bir zorunluluk haline geldiğini açıkladı.

Yapılan yatırımla birlikte hem likidite arttırılacak, hem DBX üretimi yükseltilecek hem de şirketin genel performansı iyileştirilecek.

Yatırımın bir parçası olarak Stroll, Aston Martin yönetim kurulunun başkanı olacak.

Stroll, şu anda Formula 1'de Racing Point'in sahibi konumunda yer alıyor. Aston Martin ise F1 takımlarından Red Bull Racing'in isim sponsoru. Anlaşma 2020 sonuna kadar devam edecek ve erkenden fesh edilmesi beklenmiyor.

Aston Martin ve Red Bull Advanced Technologies arasındaki teknik ortaklık, Valkyrie projesi tamamlanıncaya kadar devam edecek.

Stroll ve Aston Martin arasında yapılan anlaşma Formula 1'i de içeriyor.

Buna göre Racing Point F1 takımıyla Aston Martin arasında 10 yıllık bir anlaşma imzalandı.

Anlaşma kapsamında Racing Point, artık Aston Martin'in resmi fabrika takımı olacak. Takımın ismi 2021 yılıyla birlikte Aston Martin Racing F1 olacak.

Cuma sabahı yayınlanan bildiride Aston Martin'in 2021, 2022, 2023, 2024 ve 2025 yıllarında Racing Point'in sponsoru haline geleceğine yer verildi.

Sonrasında bu anlaşma, belli şartlar altında daha da uzatılabilecek.

Resmi bilgiye göre Aston Martin, bu anlaşma yürürlüğe girmeden önce 2020 yılında Red Bull'un sponsoru olmaya devam edecek.

Red Bull ve Aston Martin ilişkisi, Formula 1'de sona erecek ama Valkyrie hiper araç projesini de içeren araç projeleri noktalayıncaya kadar taraflar birlikte çalışmayı sürdürecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)