Audi Q2 Kasım'da Türkiye'ye geliyor!

Audi Q2 Kasım'da Türkiye'ye geliyor!

access_time20 Temmuz 2016 16:50
Audi yeni kompakt SUV modeli olan Q2’yi kasım ayında Türkiye’de satışa çıkaracak. Q2, Mini Contryman gibi kompakt SUV araçların rakibi olacak
Audi Tasarım Başkanı Marc Lichte’nin “Audi Q2’de, bu modele özel tasarım özellikleriyle farklı geometrik şekil dili geliştirdik. Bu nedenle bu otomobil, Q ailesi içerisinde bağımsız bir karakter ortaya koyuyor” şeklinde tanımladığı Audi Q2, ilk bakışta tipik Audi ön ızgarası ve geniş hava girişleri sayesinde keskin kenarlı ve güçlü bir SUV olarak öne çıkıyor. Kasım ayında Türkiye’de satışa çıkacak araç MINI Countryman sınıfındaki araçlara rakip olarak gelecek. Aracın fiyatı konusunda henüz çalışmalar devam ediyor.

Öncelikle göze çarpan özellik ise aşağıya inerek, renkli denge kanatlarına sahip C sütunlarıyla birleşen düşük tavan oluyor. Bu detay, Audi Q2’nin sportif karakterini daha da ön plana çıkarıyor. Arka bölüm de uzun tavan ucu rüzgarlığı ve gövde altı koruma görünüşüne sahip difüzörle birlikte dinamik bir şekil alıyor. Yanda, yüksek cam çizgisinin yanı sıra kapı bölmesindeki içbükey alanlar ise özellikle dikkat çekiyor. İçbükey alanlar, tekerlek yuvalarını ve böylece kompakt SUV’ninquattro karakterini daha da vurgulu hale getiriyor.Audi Q2’nin yüksekliği 1,51 metre, genişliği ise 1,79 metre. Çıkıntıların kısa tutulmasıyla birlikte aracın uzunluğu da 4,19 metre; aks mesafesi ise 2,60 metre oldu. Bu da, Q2’ ninherhangi bir park alanına rahatlıkla sığabileceğini gösteriyor.

405 litre yük hacmi

Dış gövdenin sıkı ve köşeli tasarım dilini devam ettiren Q2’nin iç mekanıise beş kişilik. Dört kapı da oldukça geniş açılarak, otomobile rahatlıkla girilebilmesini sağlıyor. Görüş alanı oldukça iyi olmakla birlikte sürücü ve öndeki yolcunun oturma pozisyonları da sportif bir yapıda. Bagaj bölmesi 405 litreye kadar yük alabiliyor ve bagaj kapasitesi arka koltuklar katlandığında 1.050 litreye kadar çıkıyor. Opsiyonel özellikler arasında otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı yer alıyor. Orta kısım da ayrıca kayak malzemeleri ya da raf taşımaya uygun dikey yükleme yapılmasına olanak sağlayan şekilde geniş tasarlanmış.

Kullanımı kolay ve eğlenceli MMI navigationplus

Q2’yi kullanmak hem basit hem de ergonomik. MMI ekranı standart olarak gösterge panelinin üst kısmında yer alıyor. Boyutu, sipariş edilen bilgi-eğlence sistemine göre değişiyor. MMI touch özelliğine sahip MMI navigationplus, bilgi-eğlence modelleri arasında en gelişmişini temsil ediyor. Menü yapısı ve döner/basmalı kontrol düğmesi üzerinde yer alan, kaydırma ve yakınlaştırma/uzaklaştırma işlevlerinin yapılmasını sağlayan dokunmatik (touchpad) alan kullanımı da keyifli bir hale getiriyor. Bu akıllı dokunmatik alan üzerinde, sistemde istenilen işleve ulaşmak için hedefle ilgili az sayıda birkaç karakterin girilmesi yeterli oluyor. Parlak ekranlar: Audi sanal kokpit ve ek bilgilendirme ekranı Audi sanal kokpit, okuması kolay analog göstergelere bir alternatif olarak sunuluyor. 12,3 inçlik ekranı, çok ayrıntılı ve parlak grafiklere ve biri takometre ile hız göstergesine, diğeri de bilgi eğlence ve/veya navigasyon verilerine odaklanan iki farklı ekran moduna sahip.

Sınırsız bilgi ve eğlence seçenekleri

Audi akıllı telefon ara yüzü gibi en yeni ve çekici bilgi eğlence sistemleri otomobilde Apple Car Play ile yer alıyor. Müzik tutkunları ise Bang&Olufsen Sound System’in şehrin SUV’u Q2’de yer aldığını duymaktan memnun olacaklar. Bu sistem içerisinde 14 hoparlör yer alıyor ve hoparlörlerin üzerinde yer alan parlak alüminyum kliplerle iç mekanın görünümünü de güzelleştiriyor. LED ışıklı yol göstericiler, karanlıkta beyaz renkle parlıyor.

Audi; Stop&Go işlevine sahip adaptif hız kontrolü ve trafikte sürüş asistanı gibi en çok beğenilen sistemleri bu araçta biraraya getirdi. Adaptif hız kontrolü, radar desteği sayesinde öndeki otomobille aradaki mesafeyi arzu edilen düzeyde tutuyor. Q2’de yer alan bir diğer önemli sistem de trafikte sürüş asistanı da ilave ultrasoniksensorlerı ve ön kamerayı kullanıyor. Bu sistem ayrıca, saatte 65 kilometreye kadar olan hızlarda yavaş akan trafikte direksiyonun görevini de üstlenebiliyor. Audi şerit değiştirme asistanı, radar ve video kamera tabanlı sistemiyle şerit değişikliklerini takip ediyor. Audi aktif şerit takip asistanı da sürücünün şeridinde kalmasına yardımcı oluyor. Eğer sürücü, şeritten ayrılma uyarı sisteminden gelen uyarılara tepki vermezse, yine acil durum asistanı fren yaparak Audi Q2’nin durmasını sağlıyor. Kamera tabanlı trafik işareti tanıma sistemi de sürücüye hız sınırlarını, girilmez bölgeleri ve diğer işaretleri grafik olarak gösteriyor.

Motor seçenekleri

Q2 serisindeki en küçük benzinli motor, 1.0 TFSI. 999 cc’lik motor hacmiyle 85 kW (116 hp) ve 200 Nm (147.5lb-ft)tork üretiyor. Bunun bir üstünde, silindir devreden çıkarma sistemi COD (güç ihtiyacına göre devreye giren silindir) özelliğine sahip 1.4 TFSI (110 kW/150 hp) yer alıyor. Manuel altı vitesli şanzımanla birlikte COD sistemi, 100 Nm’ye(73.8lb-ft) kadar yüklerde ikinci ve üçüncü silindiri devreden çıkarıyor ve motor hızının 2.000 ile 3.200 d/d arasında olduğu durumlarda aracın boşta gitmesine olanak tanıyor. Çift kavramalı şanzıman olması halinde ise silindir devreden çıkarma 1.400 ile 3.200 d/d aralığında daha erken devreye giriyor. S tronic ile bu motor yaklaşık 5,2 litre yakıt tüketiyor ve 100 kilometrede 119 gram CO2emisyonu yapıyor. Dizel motorların giriş modeli 1.6 litre hacme sahip 85 kW (116 hp) güç üreten dört silindirli seçenek. Audi, tüm motor modellerinde altı vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli S tronik çift kavramalı şanzıman seçeneği sunuyor.

Kişiye özel tarz: dış ve iç mekan

Q2’yi tercih edecek kişiler, pek çok açıdan otomobillerinin görünüşünü kendi arzularına göre değiştirebilirler. Döşeme serisine göre değişiklik gösteren ek parçalarla, bu SUV’ye sportif ya da tipik bir off-road görünümü kazandırılabiliyor. Başlangıç paketine sahip model üzerinde tasarım ve spor olmak üzere iki döşeme çizgisi yer alıyor. Q2’nin, tasarım tercihine göre S çizgisi spor paketi daha da farklılaştırılabilir. Opsiyonel olarak sunulan S çizgisi dış görünüm paketi de SUV’nin çevik yapısını daha da arttıran bir öğe olarak göze çarpıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)