Autoliv Türkiye uluslararası İK ödülünü kucakladı

Autoliv Türkiye uluslararası İK ödülünü kucakladı

access_time18 Nisan 2017 10:19
Autoliv Türkiye, Autoliv EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) bölgesindeki 152 şirket arasında gerçekleştirilen “En İyi Aday Tecrübesi” dalında ödül kazandı.

60 yıldan fazladır hayat kurtarmaya odaklanan güvenlik teknolojileri firması Autoliv’in Türkiye İnsan Kaynakları (İK) ekibi uluslararası bir başarıya imza attı. Otomotiv sektörüne yönelik Autoliv inovatif ürünleri dünya çapında her yıl 30 bin kişinin hayatını kurtarıyor, pek çok yaralanmayı önlüyor.

Kaliteli bir aday deneyiminin desteklenmesi ve tanıtımına odaklanan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Talentboard tarafından EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) bölgesindeki 152 şirket arasında gerçekleştirilen “En İyi Aday Tecrübesi” anketinde Autoliv Türkiye ödül almaya hak kazandı. 24 bin 576 aday değerlendirmesi sonucunda bu bölgeden toplam 28 şirkete ödülleri verildi. 

Talentboard, Aday Deneyim Ödülü programı ve sponsorları, tüm işe alım döngüsü boyunca şirketlerin sunduğu aday deneyimlerini tanımaya ve iş başvurularının işleme biçimini değiştirmeyi amaçlıyorlar.

En iyi aday tecrübesi anketinde görüşmeye gelen adayların başından sonuna görüşme süreçlerinden duydukları memnuniyet değerlendiriliyor. Bu yolla firmaların değerlendirildiği ödüller 2012 yılından bu yana veriliyor. Bu anketin yapılmasındaki amaç ise en iyi aday tecrübesini yaşayan firmaları ödüllendirerek diğer firmalara süreçlerini geliştirmelerine yol gösterici olmak ve bu süreci iyi yürüten firmaların uygulamalarını paylaşmak olarak aktarılıyor.

2016 yılı değerlendirmeleri için EMEA bölgesinden 152 ülke katıldı, 28 ülkeden kazananlar oldu.  Bir sistem üzerinden anketler adaylar ile paylaşıldı,  anket değerlendirmeleri Talentboard tarafından değerlendirilerek gizlilik içersinde yürütüldü.

Talentboard tarafından hazırlanan anket Autoliv Türkiye’nin mülakatçıları ile paylaşıldı. Onların yaptığı olumlu değerlendirmeler sonucunda Autoliv Türkiye ödül almaya hak kazandı.

Autoliv Türkiye İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Müdürü Nihan Alhan, Londra’da The Kings Fund’da düzenlenen Gala Gecesi’nde kendilerine teslim edilen ödülü kazanmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Autoliv Türkiye olarak hedefimiz, adaylarımızın mülakat süreçlerinin en başından sonuna kadar takibini yaparak en iyi tecrübeyi yaşamalarına destek olarak bu alanda marka olmaktır.

Bizi bu ödüle götüren en önemli farkımızın adaylarımıza gösterdiğimiz saygı olduğunu düşünüyoruz. Her bir adayı potansiyel çalışma arkadaşımız olarak görüp sürecin her noktasında bu yaklaşımı benimsiyoruz.”

 

Autoliv Hakkında:

Uluslararası otomotiv güvenlik sistemleri firması Autoliv, 60 yıldan fazladır daha çok hayat kurtarmayı ilke edinmiş durumda. İlkleri uygulayan öncü bir güvenlik teknolojileri şirketi konumunda yer alan Autoliv ilkeleri 70 binden fazla iştirakçi tarafından dünyanın 27 ülkesinde özenle uygulanıyor. Fortune 500 listesindeki firma dünyanın en büyük otomotiv güvenlik sistemleri tedarikçisi. Hava yastığı, kemer, direksiyon simidi, güvenlik elektroniği, kontrol sistemleri, radar, gece görüşü ve kamera sistemleri v.b. gibi sistemlerin geliştirilmesi, üretimi ve pazarlanmasını yürütüyor. İsveçli Autoliv AB ve Amerikalı Morton ASP. firmasının birleşmesiyle 1997 yılından itibaren faaliyetlerine Autoliv Inc. olarak devam ediyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)