Avcılar'da üst geçit çöktü

Avcılar'da üst geçit çöktü

access_time03 Eylül 2014 10:17
İstanbul Avcılar'da E5 üzerinde bir tankerin çarptığı üst geçit çöktü, bir kişi öldü, yaralılar var...
Avcılar'da sabah saatlerinde damperi açık tankerin E-5 üzerindeki bir üst geçide çarpması sonucu çöken üst geçitin altında kalan bir kişi ölmüş 4 kişi de yaralanmıştı. Olay sonrası devrilen üst geçit ve kazaya karışan araçlar kaldırılarak E-5 Karayolu trafiğe açıldı. Ara verilen Avcılar - Beylikdüzü metrobüs seferleri de başladı.

Avcılar'daki üst faciası sonrasında yaralılar, ambulanslarla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. E-5 Karayolu tamamen trafiğe kapatılırken, metrobüs seferleri de yapılamıyor.



ÖLÜ SAYISI ÇELİŞKİLİ

Avcılar'daki faciada ilk gelen bilgiler 3 kişinin göçük altında olduğu yönündeydi. Olayın detayları ortaya çıkmaya başladıkça ölü sayısı hakkındaki bilgilerde netleşti. Belediye Başkanının ilk açıklamasında ölü sayısı 2 olarak duyurulmuştu. Son açıklama Emniyet Müdürü'nden geldi verdiği bilgiye göre 1 ölü 3 ağır yaralı bulunuyor.

GÖÇÜK ALTINDA 3 KİŞİ KALDI

Üst geçit faciası yakıt tankerinin çarpmasıyla meydana geldi. Olay yerinden gelen görüntülerde üst geçidin yola inmiş olduğu ve altında yaralılar bulunduğu görülüyor.

Yoğun trafiğin yaşandığı saatlerde meydana gelen olayda, otomobiller de göçük altında kaldı. 3 kişinin enkaz altında olduğu bilgisi geldi.

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞETİ ANLATTI

Görgü tanığı Şenay Şenakar o anları şöyle anlattı;

-‘Köprü tam önümde çöktü, fren yapmasaydık belki altında biz kalmıştık. Yol normal seyirediyordu, beton mikser aracı çarptı, çarptığı gibi çok büyük bir ses çıkmadığı için sağdan, soldan ve iç taraflarda kimse farkına varmadı ama çok hızlı şekilde çöktü ve altında arabalar kaldı. Yaralılar var, müdahale çok çabuk olmaya başladı ama herkes çok şaşkın şu anda çünkü çoğu insan mikserin çarptığını algılayamadı köprünün çok hızlı çökmesiyle. Trafik yoktu, o bölgede her zaman trafik olur ve adım adım ilerler, adım adım ilerleyen çok ciddi bir trafik olsaydı daha çok araç şu anda altında kalmıştı.’

METROBÜS SEFERLERİ YAPILAMIYOR

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. E-5 Karayolu tamamen trafiğe kapatılırken, metrobüs seferleri de yapılamıyor.

TANKER KURU ATIK MI TAŞIYORDU?

Olay yerindeki tanker Cantürk inşaat şirketine ait.

Al Jazeera'ye konuşan şirket yetkilisi Kadir Bostancı "Aracımız Büyükçekmece'ye gidiyordu. Aracın içinde kimyasal atık değil kuru atık vardı. Firma yetkililerimiz olay yerine gitti. Şoförümüzün yanındalar"

SIZINTI İDDİASI

Yakıt tankerinden sızıntı olması ve yangın çıkma ihtimaline karşı güvenlik önlemleri alındı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI : 2 ÖLÜ

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli kaza hakkında açıklama yaptı:

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak üst geçit faciasından sonra yaptığı açıklamada 2 kişinin öldüğünü duyurdu. Ancak daha sonra ölü sayısının 1 olduğu açıklandı. İşte Başkanın açıklamaları;

-Bir beton mikserinin üstgeçide çarpması sonucu önce bir sarsıntı meydana geldi. Sonrasında çökme meydana geldi ve 2 vefatımız var. Trafik şuanda durmuş durumda.

Bu kazayla ilgili gerekli araştırmalar yapılacak. Daha öncede bir kaza meydana gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu alana gerekli ilgili göstermesini bekliyoruz.

2 YARALI VAR

2 yaralımız var. Durumları hakkında bilgi sahibi değiliz.

KAZAYA NEDEN OLAN ARAÇ

Kazaya neden olan araç beton mikseri. Aracın içinde başka bir madde olup olmadığını şu an bilmiyoruz.

KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?

Beton mikserleri devamlı bu yoldan geçiyor. Ama o an yükseklik mesafesi konusunda bir eksiklik var. Daha önce bir kamyon damperide açılmış ve bir kaza meydana gelmişti.

TRAFİK DURUMU

- Avcılar - Topkapı ulaşama kapandı

-TEM'de Esenyurt'tan Mahmutbey'e kadar yoğun.

- Levent bağlantı yolunda trafik başlıyor.

- Halkalı ‘da bir yoğunluk yok.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

access_time25 Nisan 2024 10:55

Trafik kazalarının artması nedeniyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede uyku apnesi ile ilgili karar çok dikkat çekti. Bu yeni...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, martta trafiğe kaydı yapılan araç sayısı aylık ve yıllık bazda artış gösterdi.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)