Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi bugün Erdoğan yapacak

Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi bugün Erdoğan yapacak

access_time08 Ekim 2016 08:37
İstanbul trafiğini rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışmaları tamamlandı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak tünelden ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak.

Avrasya Tüneli'nde artık sona yaklaşılıyor. 20 Aralık’ta açılacak dev projede asfalt çalışması tamamlandı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün proje alanında incelemelerde bulunacak ve kendi kullanacağı makam aracıyla Avrupa yakasından Asya'ya geçerek tünelden ilk geçişi yapacak.

BOĞAZIN 106 METRE ALTINDA

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta hizmete açılırken, Boğaz'ın iki yakasını bu kez 106 metre derinlikte birleştiren Avrasya Tüneli'nin çalışmalarında da sona gelindi. Yap-işlet-devret modeliyle Türk- Kore Ortak Girişimi ATAŞ sorumluluğunda, otomobiller için İstanbul Boğazı'nın altına yapılan 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar 7/24 devam ediyor. Proje kapsamında, Kazlıçeşme 'U Dönüş' yapısı tamamlanırken, Yenikapı ve Samatya alt geçitlerinin imalatı ve diğer yol işlerinde son aşamaya gelindi.

Kazlıçeşme Göztepe arası 15 dakikaya iniyor

Göztepe-Kazlıçeşme arasında süreyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli'ne vatandaşı yönlendirmek için Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem- Göztepe arasındaki bağlantı yollarına tünel istikametini gösteren tabelalar yerleştirildi. Çalışmaların belirlenen takvime uygun olarak sürdüğü, açılışın ise 20 Aralık'ta yapılacağı belirtiliyor. 2011 yılında başlanan, 1 milyar 250 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Boğazı'nın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli'nden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor.

NAKİT GİŞESİ OLMAYACAK

Avrasya Tüneli'nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine hali hazırda Boğaz Köprüsü'nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları yapılacak. Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak olup trafik sıkışıklığına yol açabilecek nakit toplama olmayacak. Buna karşın OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş yapılabilecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)