Avrupalı tüketicinin gözü Land Rover davasında

Avrupalı tüketicinin gözü Land Rover davasında

access_time20 Eylül 2014 15:35
Twitter'da dünya gündemi olan ve Alman medyasının da geniş yer ayırdığı Türk işadamı Engin Yakut'un Land Rover'a açtığı dava hayli ilgi çekiyor
TÜRK işadamı Engin Yakut'un, motor ve şanzıman arızası yüzünden kullanılamaz hale gelen Yeni Range Rover araçlar için İngiliz üretici Land Rover Company'e açtığı iki ayrı toplatma davası Avrupa'nın da gündeminde... Twitter'da dünya gündemi olan ve Alman medyasının da geniş yer ayırdığı dava hayli ilgi çekiyor. Kendi aracı dışında fabrika hatalı araç sayısı 9'a yükselen Yeni Range Rover araçlar için, Avukat  Dr. Candaş Gürol ile birlikte yürütülen 'ayıplı ve kusurlu araçların geri çağırılması için toplatma davaları' açıldı. Türk tüketici tarihinde bir ilk olan ve İstanbul ve Bakırköy Tüketici mahkemelerinde görülecek davaların duruşmaları yakında başlayacak.

YAPILAN İNSAN HAKKI İHLALİDİR

Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'in kurduğu Uluslararası Diplomatlar Birliği, Engin Yakut'un yaptığı başvuruyu kabul etti. AB ile Birleşmiş Milletler üyesi ve resmi danışmanlığını da yapan birliğin başkanı Gunther Meınel, yaptığı açıklamada, "Yakut'un yaşadığı 18 aylık haksızlık, bir insan hakkı ihlalidir" değerlendirmesinde bulundu.

AB KOMiSYONU DA DEVREYE GİRDİ

AB Parlamento ve AB Komisyonu'na başvurduğunu açıklayan Yakut, "Araçlar Almanya'dan Türkiye'ye ithal edildiğinden Alman Hükümeti konuyu AB Komisyonu'na taşımalıdır. AB Komisyonu karar alırsa tüm Avrupa'da, Yeni Range Rover araçlar geri çağrılıp satışları durdurabilir. Avrupa Kalite Teşkilatı'na da başvurup, Avrupa Kalite Sertifikası olan ISO 9000 Belgesi'nin iptalini istedik. Avrupa'da bu araçların trafikte olması, skandaldır. AB Tüketiciler Birliği'ne başvurduk. Avrupalı tüketiciler adına bu teşkilatların da harekete geçmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Şanzıman ve aküde arızalar var

OKUZ araçta şanzıman, turbo hortumu ve ciddi akü arızalarının olduğunu belirten Yakut, "İlgili bakanlıklar inceleme başlatırlarsa çok sayıda arızalı başka araclarda  tespit edebilirler. Bu araçların trafikte olmaları tüketiciler için ciddi hayati tehlike oluşturuyor. Trafikte bir Soma faciası yaşanmaması için Yeni Range Rover araçların, İthalatının Durdurulması, Karayolları Uygunluk Belgesi ile TSE Sertifikalarının iptal edilmesi için Bakan'lıklara başvurup gereğinin yapılmasını istedik" dedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)