Avrupa’nın en kaba sürücüleri Fransız ve Yunanlar

Avrupa’nın en kaba sürücüleri Fransız ve Yunanlar

access_time01 Temmuz 2020 16:20
Avrupa çapında yapılan bir ankete göre, Yunan sürücülerin yüzde 47’si öndeki aracın tamponuna yapışmayı tercih ediyor, Fransız sürücülerin yüzde 70’i de küfür ediyor.

IPSOS, yol operatörü Vinci Autoroutes adlı şirket için Avrupa çapında 11 ülkede trafik alışkanlıklarının belirlendiği bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılan Avrupalıların çoğu, direksiyon başına geçtiklerinde ‘daha güvenli ve daha kibar’ bir tutum benimsediğini söylerken, Fransız ve Yunan sürücüler hakaret ve kabalık konusunda diğerlerine dikkate değer bir ‘fark attı’.

Buna göre diğer Avrupa ülkelerindeki pek çok katılımcı korna çalmak, sağdan sollamak, öndeki araca gerektiğinden fazla yaklaşmak ya da küfür etmek gibi trafikte kavga sebebi sayılabilecek yollara bir sene öncesine göre daha nadir başvurduğunu söyledi.

Direksiyondayken ‘başka biri gibi’ hissediyor

Ancak Yunan sürücüler yüzde 47’lik bir oranla öndeki aracın tamponuna yapışmayı tercih ettiğini belirtirken, Fransız sürücülerin yüzde 70’i de küfür ettiğini açıkladı.

Fransız sürücülerin beşte biri, direksiyondayken ‘başka biri gibi’ hissettiğini; daha saldırgan, sinirli ve agresif hareket ettiğini söyledi. Bu oran, Avrupa çapında yüzde 16 olarak kaydedildi. 

Yunan sürücüler aynı zamanda direksiyon başındayken en tehlikeli davranışları takınan kesim oldu, bu konuda listenin öbür ucundaysa İngilizler yer aldı.

İspanyollar korna çalmayı, Polonyalılar kavga etmeyi seviyor

İspanyol sürücüler ise yüzde 66’lık bir oranla korna çalmayı en çok seven halk oldu. Hollandalıların ise neredeyse yüzde 50’si bir aracı ‘sağladığını’ belirtti.

Her beş sürücüden biri kavga etmek için araçlarından indiğini söylerken, yüzde 37 ile Polonyalılar bu alanda en çok suçlu sürücülerden oldu.

Öte yandan ankete katılanların yüzde 88’i ara sıra hız sınırını aştığını itiraf etti, bu oran bir önceki yıla göre bir puan daha düşük kaydedildi. Katılımcıların yüzde 61’i de, bir önceki yıla göre yüzde 3 azalarak, güvenli takip mesafesine uymadığını söyledi.

En hızlı İsveçliler

Bu alanda öne çıkan İsveçliler; Avrupa’nın en hızlı araba kullanan, önündeki araca en çok yaklaşan ya da gözlerini en çok yoldan ayıran sürücüleri oldu.

Anketin en olumlu sonucu ise, direksiyon başında tehlikeli sayılabilecek 14 davranıştan sadece ikisinde artış yaşandığını saptaması oldu. Buna göre, araba kullanırken telefonla konuşma ve GPS ayarlarıyla uğraşma eğilimi bir önceki yıla göre arttı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)