Ayda 30 bin TL kazandıran hat

Ayda 30 bin TL kazandıran hat

access_time19 Mart 2019 10:00
Hatlı minibüs piyasasında fiyatlar 3 milyon TL'ye kadar çıkarken aylık kazanç ise 30 bin TL olarak ifade ediliyor. İstanbul'un en pahalı minibüs hattı Esenyurt-Küçükçekmece hattı olarak biliniyor.

Günlük 3.5 milyon yolcu ile İstanbul ulaşımında yüzde 25'lik paya sahip hatlı minibüs ve dolmuşların fiyatları ve kazançları da dikkat çekiyor. Hattına göre kazançları değişkenlik gösteren minibüslerde günlük kazanç tüm masraflar çıkıldığında 200 TL'den başlayıp bin TL'ye kadar çıkıyor. Bu da en iyi lokasyonda aylık 30 bin TL kazanç anlamına geliyor.

Aylık getirileri tatmin edici olan hatlı minibüslerin fiyatları ise servet değerinde. 750 bin TL'den başlayan fiyatlar 3 milyon TL bandına kadar çıkıyor.

EN UYGUN PLAKA GEBZE-HAREM'DE

En uygun fiyatlı hat İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hizmet veren Gebze-Harem hattı olarak biliniyor. Hattaki fiyat düşüklüğünün nedeni araç sayısının çokluğu ve toplu ulaşım araçlarının yoğunluğundan da kaynaklanıyor. Hatta fiyatlar 750 bin TL'den başlıyor.

İSTANBUL'UN EN DEĞERLİ 3 HATTI

Öte yandan İstanbul en değerlisi olarak 3 hat ön plana çıkıyor. Sektör temsilcileri söz konusu hatları ise Esenyurt-Küçükçekmece, Büyükçekmece- Beylikdüzü ve Pendik-Aydınlı olarak sıralıyor. Hatlarda fiyatlar 2.3 milyon TL ile 3 milyon TL aralığında.

AYLIK 17 BİN TL KİRA

Fiyatları servet değerindeki minibüslerin aylık getirisi de yatırımcısını cezbediyor. Kiralamaya verilmesi durumda işin bu tarafında ise rakamlar en uygun fiyatlı hatta aylık 3 bin TL'den başlayıp 17 bin TL'ye kadar çıkıyor.

30 BİN TL KAZANÇ

Alışveriş merkezlerindeki dükkan kiralarıyla yarışan minibüslerin günlük kazançları minimumda yakıt masrafı çıkıldığında 200 TL. Hattına göre değişen kazanç aralıkları en iyi getirili bir güzergahta ise yine tüm masraflar çıkıldığında bin TL civarında. Bu da en düşük getirili hatta aylık 6 bin TL, en iyi hatta ise 30 bin TL olarak geri dönüş sağlıyor.

SARI DOLMUŞ DA YOLCU AZ KİRA DÜŞÜK

Minibüslerin yanı sıra Bakırköy-Taksim, Kadıköy-Üsküdar, Bostancı-Taksim gibi güzergahlarda sefer yapan dolmuş taksilerde de ise fiyatlar ortalama 1.3 milyon TL civarında. Dolmuş taksilerin kiraları ise koltuk sayısı ve ayakta yolcu alınmamasından kaynaklı hatlı mavi minibüslere nazaran daha düşük.Tüm hatlarda kiralar 6 bin TL civarında.

METRO VE TREN HATLARI FİYATLARI 150 BİN TL DÜŞÜRDÜ

Son yıllarda ulaşım tarafında ardı ardına açılan metro, tramvay ve banliyö hatları fiyatları olumsuz etkiliyor. Son olarak İstanbul'un 9 ilçesinin birbirine bağlayarak ulaşımda büyük kolaylık sağlayan Gebze-Halkalı Marmaray hattı, geçtiği güzergahlarda yer alan minibüs ve dolmuş hatlarında vatandaşların ulaşım tercihlerini değiştirirken plaka fiyatlarında ise düşüşe neden oluyor. Sektör temsilcilerin bu tarz projelerin hat fiyatlarını düşüşe geçirdiğine dikkat çekerken araç başına ortalama kaybın ise 150 bin TL civarında olduğunu dile getiriyor. (Yeni Şafak)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

access_time18 Mart 2024 08:06

Avustralya'da Uber'e karşı açılan davada, Uber taksicilere 278 milyon Avustralya doları (178 milyon ABD doları) ödemeyi kabul etti.

Trump: Seçilmezsem otomotivde ekonomik buhran yaşanacak

Trump: Seçilmezsem otomotivde "ekonomik buhran" yaşanacak

access_time17 Mart 2024 17:26

Eski ABD Başkanı Trump, başkan seçilmediği takdirde ABD'de otomobil sektörünün ekonomik buhrana gireceğini öne sürerek, "Ülkede kıyım yaşanacak ve en hafifi bu olacak"...

İkinci elde yükseliş trendi başladı

İkinci elde yükseliş trendi başladı

access_time16 Mart 2024 17:51

Genel seçimden sonra uygulamaya konan yeni ekonomi politikaları ikinci el araç piyasasında durgunluk yaratırken, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Uzmanlar, ikinci el...

Tesla'dan o araç modellerine zam kararı

Tesla'dan o araç modellerine zam kararı

access_time16 Mart 2024 13:39

Tesla, Model Y araçlarının ABD fiyatlarını 1 Nisan'da 1.000 dolar artıracağını duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)