Aynı otomobile 20 bin TL fark ödemeyin!

Aynı otomobile 20 bin TL fark ödemeyin!

access_time24 Mart 2014 14:50
Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt otomobil almak isteyenlere kritik önerilerde bulundu
Otomobil almak isteyenlere önerilerde bulunan Toyota CEO'su Ali Haydar  Bozkurt, şöyle devam etti: “Otomobil almayı düşünenlere özellikle stoklarda bulunan 2013 model arabaları değerlendirsin. 2013 ve 2014 model arabayı yan yana koyduğunuzda birebir aynı otomobildir ama 2013’lerde ciddi fiyat avantajı var. Eldeki stoklar 2-3 haftada eritilir. Tüketiciler biraz acele etsin.”

BU YIL ZOR GEÇECEK

Türkiye’de ocak ayında otomobil satışlarının yüzde 27,5 gibi çok sert düştüğünü hatırlatan Bozkurt, “Bu yıl otomobil için zor bir yıl olacak. Yıllık 600 binlere gerileyen Pazar sektör için kırmızı olmasa da turuncu alarm anlamına gelir” dedi. Kriz lafını kullanmak istemediğini ancak sektörde ciddi bir daralma olduğunu vurgulayan Bozkurt, ekonomiyi soğutma çabalarında ölçünün kaçmaması gerektiğini ifade etti. Bozkurt, bu daralma durdurulmazsa sektörde ciddi bir istihdam kaybı yaşanacağı uyarısı yaptı.

İÇ PİYASA BÜYÜMELİ

Bugün'ün haberine göre, Ali Haydar Bozkurt, dünyada büyük otomobil firmalarının bile birleşmeye gittiğini hatırlatarak, "Birincisi mevcut Türkiye'de üretimi olan 8 marka var. Toyota da bunlardan bir tanesi. Biz burada öyle bir ortam oluşturalım ki bu markalar 2 modelse bunu 3-4 modele çıkarsın. Burada üretimlerini genişletsin. Bunu iç piyasayı büyüterek sağlarız. Yerli üretim biraz daha uzun vadeli" dedi. 

TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ

Türkiye’nin artık dünyadaki sayılı üretim üslerinden biri haline geldiğini vurgulayan Bozkurt, “Mesela Toyota’nın Türkiye fabrikası dünyadaki en kaliteli fabrika seçiliyor. Biz bugün bu üretimleri artıralım hatta mümkünse yeni yatırım çekelim. Sektörün bayraktarlığını yapalım. Her cephede savaşamayız” dedi.

TEK MODELLE BABAYİĞİT OLMAZ

Otomobil sektöründeki yerli marka ve onu üretecek babayiğit tartışmalarına da değinen Bozkurt, yerli markanın tek modelle gerçekleşmeyeceğini, gerçekleşse bile ekonomik olmayacağını vurguladı. Sektörde yapılacak bir yatırımın kendini kurtarabilmesi için bir modelden en yıllık 100 bin adet satış gerektiğini söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti: “Türkiye’de en çok satılan modeller yılda 30 bin adettir ve bunlar 1-2 tanedir. Diyelim 30 bin adet ürettiniz, pazarda sattınız ve çok beğenildi. Geri kalan 70 bin adedi mecburen dış pazara götüreceksiniz. Dış pazara gittiğiniz de size hangi markasınız? Ürün gamınız ne denildiğinde tek model göstereceksiniz. Öyle dediğinizde o ülkede bir bayi ağı kurmanız çok zor. Birkaç modelden bahsediyorsanız bunların her biri milyar euroluk yatırımlardır. Bu kolay bir süreç değil.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)