Bakan Işık Anadolu Isuzu'nun AR-GE merkezini gezdi

Bakan Işık Anadolu Isuzu'nun AR-GE merkezini gezdi

access_time16 Mart 2016 12:28
Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezlerinde olan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezini ziyaret eden Bakan Işık: "Gurur duyacağımız bir teknoloji üssü olmuş" dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Anadolu Isuzu’nun yeni Ar-Ge Merkezini ziyaret etti. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Vehbi Yazıcı, Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Kamil Eser, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ve Anadolu Isuzu Ar-Ge Direktörü Arif Özer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Bakan Işık, Ar-Ge Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi alırken, tasarım çalışmalarını ve testleri yerinde inceledi.

Anadolu Isuzu’nun, Ar-Ge’ye verdiği önemle otomotiv sektöründe yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli bir aktör haline geldiği, ihraç edilen otobüslerin tamamının Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge Merkezinde geliştirildiği ve Şekerpınar fabrikasında üretildiği bilgisi verilen Bakan Işık, Ar-Ge ve teknolojiye yapılan yatırımları çok önemsediklerini ifade etti.
Yeni yatırımlarla yetkinliği artırılan ve üretim tesisleri içinde bağımsız bir binaya taşınan yeni Ar-Ge Merkezindeki çalışmalardan çok etkilendiğini belirten Bakan Işık, araştırma ve geliştirme çalışmalarının ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hükümet olarak işbaşına geldiğimizden bu yana Ar-Ge çalışmalarını devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek desteklemeye özen gösterdik. Ar-Ge reform paketi ile pek çok yeniliklere imza attık.
Firmalara önemli teşvikler sağladık. Bu teşviklerin de etkisiyle ülkemizdeki Ar-Ge Merkezlerinin sayısı hızla artıyor. Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezleri arasında yer alan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi de ülkemizin gurur duyacağı bir teknoloji üssü olmuş. Burada gördüklerim son derece etkileyici. Otomotiv sektörümüzün ve ülkemizin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına önemli katkı sağlayacağına inandığım Ar-Ge Merkezinin kurulmasında ve bu noktaya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını  diliyorum.”

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)