Bakan Işık yerli otomotil hakkında açıklama yaptı

Bakan Işık yerli otomotil hakkında açıklama yaptı

access_time11 Mart 2016 09:17
Açıklamaya göre dünyada birçok firma "Türkiye'de yerli otomobilin üretimiyle ilgili rolleri biz üstlenebilir miyiz?' diye talepte bulunuyor

Bakan Işık, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) 38. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kurulduğu 1978 yılından bu yana TAYSAD gibi dernekler ve iş adamlarının birlikte hareket etmelerinin sektörün gelişimi açısından önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Bakan Işık, otomotiv sektöründe yürütülen en önemli projelerin başında yerli otomobil projesinin geldiğini vurgulayarak, 2020'den önce, yerli otomobilin seri üretimine geçmeyi düşündüklerini bildirdi.

Bu proje sonucunda, batarya, elektrik motoru, sürücü kontrol ünitesi ve otonom araç sistemleri gibi teknolojileri de ülkeye kazandıracaklarına işaret eden Işık, "Biz, Türkiye yerli otomobil markası oluşturmalı derken, bunu en çok da yan sanayicilerimize olan güvenimiz nedeniyle dile getirdik. TÜBİTAK'ta ayrıca bir Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi de kuruyoruz. Yerli dizel motor üretmek amacıyla bir Motor Mükemmeliyet Merkezi kurmak için de çalışmalarımızı başlattık" dedi.

DÜNYA FİRMALARI SIRAYA GİRDİ

"Dünyada birçok firmanın Türkiye'de yerli otomobilin üretimiyle ilgili bazı rolleri biz üstlenebilir miyiz" dediğini anlatan Işık, sektörde büyük bir ihtiyaç olan Otomotiv Test Merkezini Bursa Yenişehir'de kurmak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Bakan Işık, çok büyük önem verdikleri bu test merkezinde, özellikle otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu Tip Onay ve Ar-Ge testleri yapılacağını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Test merkezini kuracağımız 4 bin 300 dönüm arazinin tahsis ve kamulaştırma işlemlerini tamamlamış durumdayız. Test merkezinin ilk aşaması olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlayacağız. Özellikle yan sanayimiz için çok önemli olan Eşdeğer Parça Uygulamasını hayata geçirdik. Haziran ayında başvuruları almaya başlayan TSE, ilk etapta 3 adet yerli firmaya, motor kaputu, tampon, yağ ve hava filtresi gibi parçalar 25 adet belge verdi. Şu anda 16 firmanın 84 adet ürünü için yaptığı başvurular tamamlanma aşamasındadır. 14 firmanın 89 başvurusuyla ilgili inceleme, muayene ve test işlemleri de sürmektedir. Otomotivde bir üretim üssü olan ülkemizi aynı zamanda bir teknoloji üssüne de dönüştüreceğiz."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)