Bakanlık 10 numara yağ için harekete geçti

Bakanlık 10 numara yağ için harekete geçti

access_time24 Ağustos 2014 14:18
Yanan otobüslerle tekrar gündeme gelen ‘10 numara yağ kullanımını’ azaltmak için Bakanlık yetkilileri operasyon düzenlemeye başladı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 10 numara yağ satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin saha denetimlerine ağırlık verdiklerini ve sahada aynı anda mali denetimlerin de yapıldığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşradaki operasyon birimleriyle koordineli çok sayıda denetim ve operasyon gerçekleştirdiğini ifade etti. İzmit şehirlerarası yol güzergahlarında madeni yağ ticareti yapan firmalara yönelik operasyonlar yapıldığını söyleyen Yazıcı, “Adapazarı-Bilecik yolu Pamukova bölgesi, İzmit Adapazarı güzergahı ve Körfez bölgesinde yapılan takipler neticesinde teneke kutular içinde bulunan akaryakıt harici petrol ürününün, tır-kamyon-otobüs türü araçların yakıt depolarına özel olarak hazırlanmış plastik huniler vasıtasıyla boşaltıldığı sırada 5 ayrı iş yerine düzenlenen operasyonlarda; suçüstü olarak iş yerlerinde 7 bin 256 kilogram 10 numara yağ olarak bilinen akaryakıt harici ürünle akaryakıt dolum malzemelerine el konuldu. 5’i araç sürücüsü olmak üzere 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapılarak, adli makamlara suç duyurusunda bulunuldu.”
 
Bakan Hayati Yazıcı, “Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin saha denetimlerine daha da ağırlık verdik. Aynı zamanda diğer ilgili kurumlar tarafından görevlendirilen uzman personelin saha denetimi yapan ekiplere dahil edilmesiyle saha denetimlerinin niteliğini ve kapsamını genişlettik. Böylece mali denetimi de aynı anda sahada yapar hale geldik” dedi. Yazıcı, şüpheli görülen durumlarda Alo 136 Gümrük Muhafaza, 155 Polis, 156 Jandarma ve 158 Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın telefonlarına vatandaşların bildirimde bulunabileceğini ifade etti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)