Bas bas bağırtma, insan gibi kullan şahane

Bas bas bağırtma, insan gibi kullan şahane

access_time05 Temmuz 2015 12:41
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, hibritlerin en küçüğü Yaris’e bindi, heyecanını yazdı
Toyota şimdi neredeyse tüm modellerinin hibrit versiyonlarını üretmeye başladı. En küçük Yaris, orta boy Auris, arazi aracı RAV4 ve irice Camry’nin hibrit versiyonlarını satışa sundu. 2020 yılında tüm satışlarının yüzde 50’ye yakınının hibrit olmasını hedefliyor Toyota. İşte size anlatacağım otomobil, ailenin en küçüğü Yaris. Dışarıdan bakınca tipi çok güzel. Büyük alaşım jantlar, kaportadaki çizgiler, büyük camlar gerçekten çok hoş. İçinde de benzer bir his yaratıyor Yaris.

Gerçi ben içine ilk bindiğimde bana çocukluğumda birkaç kez bindiğim Murat 124’leri hatırlattı ama olumlu yönde. Kocaman camlar, aydınlık bir iç mekân, basit ama kullanışlı bir ön panel. İçi muazzam rahat. Dışarıdan göründüğünden çok daha geniş. Gözüme çarpan ilk faul, gösterge tablosunun camı. Öyle kötü bir açıyla yerleştirilmiş ki, en küçük bir güneş ışığında parlıyor ve göstergeleri ancak tahmin edebiliyorsunuz. Buna mukabil ortadaki dokunmatik ekranlı kontrol paneli şahane. Radyo, ayarlar ve hibrit bilgileri çok kullanışlı bir biçimde elinizin altında. 

Koltuklar rahat. Deri kumaş karışık, döşemeler güzel. 
 
ORTALAMA 5.2 LİTRE YAKIT HARCADI 

Kullanıma gelince. “Hiç bana göre değil” desem kızar mısınız!

1.5 litrelik benzinli motor ve yanıbaşındaki elektrikli motorun ürettiği toplam güç 98 beygir. Ancak anladığım kadarıyla beygirlerin bazıları topal, çünkü koşamıyorlar. 

Otomobilin hızlanması neredeyse bir Renault 12 ile eşdeğer. 0’dan 100 km’ye 13 saniyede çıkıyor. Bunu yaparken motorun bas bas bağırması da cabası. 

Amaaa.... Eğer otomobili insan gibi kullanmaktan yanaysanız şahane. Gaza yavaş yavaş basıp saatte 120 km’yi geçme niyetiniz yoksa ya da otomobili genelde şehir içi trafikte kullanacaksanız hiç sorun yok. Dört dörtlük bir araç. 

Ama uzun yolda bana saç baş yoldurur. 

Söylendiğine göre maksimum hızı 160’mış, ama ben 140’ı pek geçemedim. Motor patlayacak zannederek emanet otomobili kırmamak için ayağımı gazdan çektim. 

Benim sürüş tarzımla ortalama 5.2 litre yakıt harcadı. 

Demek ki, doğru düzgün biri kullansa 4 litre civarı falan harcayacak ki, fena değil. 

Ne yalan söyleyeyim, Toyota hibrit konusunda Prius’tan bu yana epey mesafe kat etmiş. Yaris, şehir içinde benzinli motora hiç geçmeden, sadece elektrikle uzun süre gidebiliyor. Mesela Levent’ten Taksim’e akülerini bitirmeden gelebiliyor. Klima ise gerçekten muazzam.

Fiyatı 60 bin TL civarı. 

Hibrit kullanıyorum, çevreye duyarlı, bilinçli ve entelektüel bir vatandaşım demek için çok da pahalı bir yol değil. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)