Baskın iddiaları Renault hisselerini vurdu

Baskın iddiaları Renault hisselerini vurdu

access_time15 Ocak 2016 19:51
Otomotiv devi Renault'ya müfettişlerin baskın yaptığı iddiaları, şirket hisselerini borsada yerle bir etti
Renault'nun Fransa'daki şirket binalarına geçen hafta müfettişlerin baskın yaptığı açıklandı.

Baskının emisyon değerleriyle ilgili olduğu iddia ediliyor. Renault yaptığı açıklamada dizel motorunda yapılan testlerde hile bulunmadığını belirtti ve yetkililerle tam işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Renault'nun hisseleri Baskın haberinden sonra yüzde 20 düştü. Renault'nun ardından Fiat Chrysler ve Peugeot da Borsa'da çok ağır kayıplar verdi.

Fransız CNG sendikasının açıklamasına göre Renault'nun ülkedeki ofisleri müfettişler tarafından basıldı. Baskının emisyon skandalıyla ilgili olduğu ifade ediliyor. CNG yetkilisi Florent Grimaldi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Renault'nun bazı tesislerinde aramalar yapıldı. Yönetim baskının emisyon değerleriyle ilgili olup olmadığını doğrulamadı. Baskının nedeninin bu olduğundan şüpheleniliyor.” dedi. Renault soruşturma kapsamında yetkililerle tam işbirliği yapacaklarını belirtti. Yapılan açıklamada, “Bu bağlamda UTAC, 25 adedi Renault olmak üzere 100 otomobili test ediyor. Aralık 2015'in sonunda, 4'ü Renault marka olmak üzere 11 aracın test süreci tamamlandı. Böylece Fransız kamu kurumlarıyla Renault mühendisliği arasında verimli ve etkili bir diyalog oluşması sağlandı. Bağımsız teknik Komisyonun önemli aktörlerinden biri olan Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanlığına bağlı Enerji ve İklim Genel Müdürlüğü, devam eden prosedürün Renault araçlarında herhangi bir yanıltıcı yazılıma rastlanmadığını ifade etti. Bu, Renault için iyi bir haber.” denildi.

BÜYÜKLER BORSA'DA ÇAKILDI
Renault'nun piyasa değeri 5 milyar dolar erirken Avrupalı diğer otomobil üreticileri de Borsa'da çakıldı. Fiat Chrysler yüzde 10 Peugeot yüzde 8,10 düştü. STOXX 600 otomotiv endeksi ise toplamda yüzde 5,9 değer kaybetti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)