'Benim arabam beni tanır'

'Benim arabam beni tanır'

access_time16 Ağustos 2013 11:32
Akıllı otomobil sürücüsünü ismiyle karşılıyor, emniyet sistemini otomatik olarak devreye sokuyor...
Infiniti’nin sportif sedan modeli Q50, sürücünün tercihlerine bağlı olarak araç ve sürücü arasında mükemmel bir senkronizasyona imkan tanıyarak kişiselleştirme olanağı sunuyor. Farklı sürücü ayarlarına ve sürüş özelliklerine kolayca erişimi sağlayan i-Key özelliği ve yeni nesil akıllı bağlantı sistemi Infiniti InTouch çift dokunmatik ekran, işlevsel ve konforlu seyahat imkanı sunuyor. 
Infiniti markasını yeni ufuklara yönlendirecek olan sportif sedan Q50, “Benim arabam beni tanır” konsepti ile Premium standartları sınırların ötesine taşıyor.
Infiniti’nin “Q” ön ismini taşıyan ilk modeli olan Q50, sürücüyü araca girdiği zaman ismiyle karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda iki adet dokunmatik ekranından birinde arkadaşların ve ailenin fotoğraflarını da görüntüleyebiliyor.  
Sürücüyü tanıyan i-Key özelliği
i-Key özelliği her bir sürücüyü tanıyarak sürüş pozisyonu, ısıtma ve soğutma, ses, navigasyon ve telematiklerde önceden yapılmış ayarları otomatik olarak harekete geçiriyor. Örneğin, sadece kişiselleştirilmiş modda 96’ya kadar opsiyonel ayar sunuluyor. Yenilikçi çift dokunmatik ekranlar üzerinden ayarların kolay bir şekilde yapılması veya değiştirilmesi sağlanıyor.
Infiniti’nin gelişmiş i-Key sistemiyle çalışan hafıza birimi her biri, iki farklı sürücü için kişisel ayarları saklıyor. Otomatik olarak kaydedilen kullanıcı bilgileri dokunmatik ekranlar aracılığıyla kolaylıkla güncellenebiliyor veya silinebiliyor. Bu hafıza sistemi kişisel profillerin özelleştirilmesini, 16 adede kadar fotoğrafın yüklenmesini de içeriyor.   
Hafıza işlevleri ülkeler ve Q50 modelleri, motor ve şanzımanlar arasında farklılık gösterirken, yeni “Infiniti Sürüş Modu Seçici” her modelde bulunuyor. Orta konsol üzerinde bulunan bir düğme ile çalıştırılan seçici; aralarında Standart, Spor, Eko, Kar ve Kişiselin de bulunduğu performans seçenekleri sunuluyor.
Ülkeye ve modele bağlı olarak kişisel seçeneği, sürücünün motor ve şanzıman değişikliklerine ek olarak, Elektronik Direksiyon (ster-by-wire) Doğrudan Adaptif Sürüş sistemine sahip araçlarda sürüş ağırlığı ve tepki tipi gibi kendi ideal performans hissini de seçebileceği özel bir ayar olarak tanımlanıyor.
Infiniti Q50, sürüşü iyileştirmek ve aracı sorunlardan uzak tutmak üzere her bir sürücünün tercihlerini de hatırlayabiliyor. Bu sistem basit bir açma/kapamadan elektronik müdahalenin gerekli olduğu seviyeye kadar sürücüye kontrol seçenekleri sunarken, ayarlar kaydedilebiliyor ve aynı sürücü tekrar direksiyona geçtiğinde otomatik olarak bu ayarlara geçiliyor.
Emniyet kalkanı otomatik olarak devreye giriyor
Otomobili kullanan kim olursa olsun, Q50’nin yenilikçi Emniyet Kalkanı herhangi bir düğmeye basma veya menüler arasında gezinme ihtiyacı olmadan sürücü için mükemmel bir şekilde otomatik hazır hale geliyor. Bu emniyet kalkanı özellikleri arasında ise; öndeki aracın hızına/mesafesine tepki vermek üzere bugüne kadar geliştirilmiş en ileri sensör teknolojisi “Önden Çarpışma Uyarı” sistemi tercih ediliyor.
Pek çoğu sürücüye ve seyahate göre kişiselleştirilebilen diğer sistemler arasında; “Arkadan Çarpışma Müdahalesi”, “Akıllı Fren Yardımı Plus”, “Yan Denge Arttırma”, “Aktif İz Kontrolü”, “Akıllı Seyir Kontrolü”, “Mesafe Kontrol Yardımı”, “Uzun Far Yardımcısı”, “Kör Nokta Müdahale ve Uyarısı” ile “Doğrudan Adaptif Sürüş” sistemi ile “Aktif Şerit Kontrolü” sistemi bulunuyor.
Direksiyon başında maksimum sürüş keyfi
Infiniti Q50’nin kabini premium kaliteyi modern lüks ve kullanıcı odaklı ileri düzey teknolojiyle bir araya getiriyor. Kabindeki her bir öğe yüksek işçililik kullanılarak birbirine entegre edilmiş. Konforlu kokpitte sürücü pozisyonuna özel önem veriliyor.
Sürücüye geniş bir kişiselleştirilebilir alan imkanı sunuluyor. Q50’de sürücünün tercihlerine göre kabin içi konfor özellikleri kişiselleştirilebiliyor. Sürücünün direksiyona her geçişinde tercih ettiği özellikler otomatik olarak devreye giriyor.
Modele bağlı olarak sürüş pozisyonu (koltuklar, direksiyon kolonu ve dış aynaların konumu), havalandırma kontrolü, navigasyon güzergahları ve seçenekleri ile Infiniti InTouch iletişim, eğlence ve bilgi işlevlerine ilişkin tercihlerin tamamı ayarlanıp kaydedilebiliyor. Bunun yanı sıra ekranlar, dil seçenekleri, renkler, fotoğraflar ve kısa yollar seçilebiliyor. Ayrıca gelişmiş hafıza sistemi l/100km veya mpg, Fahrenhayt veya Santigrat, analog veya dijital saat tercihini de hatırlıyor.
Hayatı kolaylaştıran Infiniti In Touch telematik sistemi
Geleceğin araç içi bağlantısı günümüzde Q50’nin kabininde kullanılıyor. Geleneksel ara yüzlerin aksine, Q50, sürücülerin dışarıdaki yaşamla kolaylıkla bağlantı kurmalarını sağlamak için sezgisel el jestleri ile ekran kullanımı sağlayan iki adet dokunmatik kapasitif ekrana sahip. Büyük çift ekranlar ile birlikte, Infiniti InTouch™ sistemi araç ve sürücü arasında hiçbir çaba harcamadan senkronizasyon sağlamak için tasarlanmış olan bir sistem. Üst ekrana aktarılan içerikler ve fonksiyonlar navigasyon haritaları gibi en sık kullanılan uygulamaları içeriyor. Diğer içerikler ise alt ekrana aktarılıyor. Kolay anlaşılabilen menüler kullanılarak içerikler kişiselleştirilebiliyor.
Infiniti Q50
Infiniti’nin sportif sedan modellerinde göze çarpan efsanevi tasarım, performans ve teknolojik özelikleri baz alınarak geliştirilen Q50, 170 HP motor gücüne, 400Nm torka ve 115g/km CO2 emisyonuna sahip 2.2 litre dört silindirli dizel motor seçeneği ile Türkiye pazarında satışa sunulacak.
2.2 litre 4 silindirli yeni dizel motor
Infiniti Q50’nin, 2.2 litre direkt enjeksiyonlu dört silindirli turbo dizel motoru, bir yandan düşük bir CO2 emisyonu sağlarken (115 g/km’nin altında) diğer bir yandan da yüksek bir güç ve tork sunuyor; bu özelliği, Infiniti sürücülerinin beklediği dinamik sürüşü garanti etmenin yanı sıra, Q50'yi Avrupa'da premium sedan pazarının merkezine yerleştiriyor. 6 vitesli düz ve 7 vitesli otomatik şeklinde sunulan iki şanzıman da Infiniti’ye özel gereksinimlere uygun şekilde geliştirildi. 170 HP güce, 400Nm torka ve 115g/km CO2 emisyonuna sahip 2.2 litre dört silindirli dizel motor, 9 saniyenin altında 0’dan 100 km/s’ye hızlanma ve 4.4 l/100 km yakıt tüketimi sunuyor
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)