Benzin fiyatlarında düşüş sürer mi

Benzin fiyatlarında düşüş sürer mi

access_time20 Kasım 2018 13:55
Benzin fiyatı, birkaç hafta içinde peş peşe yapılan indirimlerle litrede 57 kuruş düştü. Bu indirimlerin ardından fiyat yönünden daha avantajı olan motorin ile benzin kafa kafaya geldi

Uzmanlara göre Avrupa’da benzin bolluğu yaşanıyor. gerekçe, ABD’nin petrol stoklarının artması ve Avrupa’dan benzin ithalatını azaltması. Bu durum, Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz piyasasında benzin fazlasına ve fiyatların düşmesine yol açıyor. Yurt içinde doların da düşmesi, pompa fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Kısa aralıklarla üç kez benzinde indirim yapıldı. Benzinin litre fiyatı 57 kuruş geriledi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'i haberine göre uzmanlar, olağanüstü bir olay yaşanmaması halinde benzinde bu düzeylerin korunabileceğini, yeni indirimlerin de gündeme gelebileceğini belirtiyor.

MOTORİNDE İNDİRİM

Uluslar arası piyasalarda motorin fiyatları da geriliyor. Son 10 günde ton fiyatı, 681 dolardan 652 dolara geriledi. 22 kuruş indirim yapıldı. Devletin, her litre motorinde 27 kuruş ÖTV alacağı bulunduğu için bu indirim pompaya yansımadı. Devletin, 5 kuruş ÖTV alacağı kaldı. Motorinde, izleyen günlerde uluslar arası piyasaların etkisiyle gündeme gelecek indirimin pompaya yansıması bekleniyor.

PETROL FİYATLARI

Peki, petrol fiyatlarında durum ne? Bu piyasayı etkileyen önemli bir etkenlerden biri, ABD’deki petrol stokları. Geçen hafta ABD ham petrol stokları 10,27 milyon varil arttı. Bu gelişme piyasalarda olumlu karşılandı ve petrol fiyatları stabil sayılacak bir düzeyde seyrediyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)