Beyin gücüyle çalışan otomobil

Beyin gücüyle çalışan otomobil

access_time09 Aralık 2015 13:37
Dünya sürücüsüz otomobilleri tartışırken Çinli araştırmacılar beyin gücüyle çalışan otomobilin peşine düştü
Google bir yandan sürücüsüz otomobil üzerine çalışmalarını yoğunlaştırırken, diğer yandan Apple'ın otomobil yaptığına dair söylentiler hızla yayılmaya başladı.

Tam bu noktada ise Çinliler sıradışı bir çalışmaya imza atarak beyin gücüyle çalışan otomobil yaptı.

Çin’in Tianjin şehrinde bulunan Nankai Üniversitesi‘ndeki araştırmacılar beyin dalgalarıyla ileri-geri, durma, kapıları kilitleme ve açma komutları verilebiliyor.

Komutların algılanabilmesi için sürücünün üzerine yerleştirilen 16 farklı sensörlü başlık kullanılıyor. Bu sensörler elektroensefalografi sinyallerini sürücünün beyninden yakalıyor.

Bu noktadan sonra sürücüler beyin gücüyle yolladığı mesajları kablosuz ağ teknolojisini kullanarak otomobile iletiyor ve özel yazılım devreye girerek komutlar algılanıyor.

Halihazırda prototip aşamasında olan projenin ne zaman tüketiciye ulaşacağı ise şimdilik bilinmiyor; ancak sürücüsüz otomobilleri tartıştığımız bugünlerde beyin gücüyle çalışan otomobilin fikri bile farkını ortaya koymaya yetiyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)