Bir aylık grevin GM'ye maliyeti 1 milyon doları aştı

Bir aylık grevin GM'ye maliyeti 1 milyon doları aştı

access_time12 Ekim 2019 07:23
General Motors'ta 16 Eylül'de başlayan grevin şirkete açtığı zarar bir milyon doları aşarken şirketten grevdeki işçilere direkt olarak son bir teklif yapılması sendikaları öfkelendirdi

ABD'nin otomotiv devi General Motors'ta (GM) yaklaşık bir aydır süren grev şirkete pahalıya patlıyor. 1 milyon doları aşan zararın 1.5 milyon dolara da ulaşabileceği ifade edildi. GM’in küresel üretimden sorumlu genel başkan yardımcısı Gerald Johnson tarafından imzalanan ve işçilire doğrudan yeni teklifler sunan mektup sendikalar tarafından tepkiyle karşılandı.

UAW grevi 16 Eylül’de başladı, sendika’nın GM’deki 48 bin üyesi daha yüksek ücret, daha yüksek iş güvenliği, daha büyük kar payı ve sağlık hizmetlerinin korunmasını istedi. 

Mektupta GM'nin ABD'ye yatırmayı planladığı 7 milyar dolar olan teklifinden yaklaşık 9 milyar dolara çıkarıldığı belirtildi. 

Şirket, teklifin ayrıca işçilerin maliyetlerini artırmadan sektör lideri sağlık hizmetlerini koruyarak, ücretlerin ve bir kerelik ödemelerle artan tazminat, sınırsız alt üste artmış kar paylaşımı ve daha önce sunulan 8 bin dolardan daha yüksek bir onay bonusu içerdiğini söyledi.

Teklifte bonus olarak da geçici işçilerin sürkeli istihdama alınacağı ifade edildi. 

Johnson, işçilere yönelik mektubunda “Grev sizin, aileniz, topluluklarımız, şirket, tedarikçilerimiz ve bayilerimiz için çok zor oldu. Birliğe, müşterilerimiz için kaliteli araçlar üretmeye geri dönmesinin kritik önem taşıdığını öğrendim” ifadesini kullandı. 

SENDİKADAN TEPKİ

UAW, yaptığı açıklamada, GM’nin “işçiler pahasına oyun oynadığını” söyledi. UAW’nin GM müzakerecisi Terry Dittes, birliğin medya üzerinden değil, masada pazarlık edeceğini ifade etti. 

UAW'NİN YENİ TEKLİFİ

Bu arada, Cuma günü geç saatlerde UAW, GM’ye anlaşma için yeni bir teklif sundu. Tarafların tartıştığı beş çözülmemiş meseleyi kapsayan teklifle ilgili olarak, “GM, bu teklif kabul ederse geçici bir anlaşmamız olur” denildi. 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)