Bir ilimize daha metrobüs müjdesi

Bir ilimize daha metrobüs müjdesi

access_time18 Ağustos 2014 18:17
Bir ilimiz daha metrobüs hizmetine kavuşuyor. İşte metrobüsün ilk seferlerini yapacağı tarih...
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy İlçesi ile şehir merkezi arasında altyapı çalışmaları devam eden Metrobüs projesinin 2015 yılının ilk yarısında biteceğini, ilk seferin de haziran ayında yapılacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, inşaatı devam eden tercihli yol çalışmalarıyla ilgili bilge verdi. Deniz dolgusunun tamamlanmak üzere olduğunu böyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz şunları söyledi:

"Seçimden önce başladığımız hizmetlere doludizgin devam ediyoruz. Birçok projemiz var. Bunlardan bir tanesi de tercihli yol. 2015 yılının Haziran ayına kadar sonuçlarını çok iyi alacağımız, ilk etapta Tekkeköy İlçesi ile şehir merkezi arasında hizmet verecek metrobüs ulaşım sisteminin alt yapısını bitirmek üzereyiz. Seneye yol inşaatını bitireceğiz. Araçlarıyla beraber proje, Haziran 2015'te hizmete girmiş olacak. Şu an bunun omurgasını şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımız Tekkeköy'den bindiği zaman Shell kavşağına, oradan da tramvay ile üniversite kavşağına kadar gidebilecek. Haziran 2015'te de üniversite kavşağı ile Dereköy arasındaki güzergahın inşaatına başlayacağız. Yani önümüzdeki 2- 3 yıl içinde doğu batı istikametinde çalışan tren sistemini mutlaka kuracağız. Samsun böylece Türkiye'nin en uzun sahilinde çalışan modern toplu ulaşım omurgasına da kavuşmuş olacak."

Samsun'u toplu taşımada modern toplumların vazgeçilmez ulaşım konforlarından biri olan metrobüse de kavuşturacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun heyecanını yaşıyoruz. Kentimizin yaşamı yeni bir düzene, şekle ve formata kavuşuyor. Birçok alandaki değişim ve dönüşüm modellerimiz, tek tek hayata geçiyor. Bu yeni yaşamı şehirle bütünleştirmek için toplu ulaşımda raylı sistemin önceki versiyonu olan 220 yolcu taşıma kapasiteli düşünülen metrobüsü hayata geçiriyoruz."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)