BMW ile Mercedes 1 milyar euroluk ortaklık kurdu

BMW ile Mercedes 1 milyar euroluk ortaklık kurdu

access_time25 Şubat 2019 16:19
BMW ve Daimler (Mercedes), 1 milyar euro sermaye ile otonom araç teknolojisi geliştirme, araç paylaşımı ve ortak şarj istasyonu oluşturma konularında işbirliği için şirket kurdu.

BMW ve Daimler, şoförsüz araçlar, binicilik ve kullanım başına ödeme araçları gibi yeni nesil hizmetleri kapsayan ortak bir girişime imza attı.

Normalde rakip olan firmalar, projeye 1 milyar euro yatırım yapıyor ve bu da sürücülerin park yeri ve elektrik şarj noktaları bulmalarına yardımcı olacak.

Otomobil üreticileri, Uber ve diğer teknoloji firmaları gibi mobilite servis sağlayıcılarının rekabeti ile karşı karşıya kalıyor.

İki Alman firması, teknik teşebbüs almaya açık olduklarını açıkladı.

Daimler CEO'su Dieter Zetsche, "Yeni başlayanlar ve yerleşik oyuncular dahil olmak üzere diğer sağlayıcılarla daha fazla işbirliği yapılması da olası bir seçenek" dedi.

Her iki şirket de otonom otomobil teknolojisini geliştirmek için çalışıyor. Birçok analist, teknoloji devlerine karşı hayatta kalabilmek için geleneksel otomobil üreticilerinin satış yerine kullanıma dayalı hizmetler geliştirmesi gerektiğini savundu. (BBC)

Daimler'in Car2Go otomobil paylaşım markası BMW'nin DriveNow, ParkNow ve ChargeNow işleriyle birleştirilecek ve her iki otomobil üreticisi de yüzde 50 hisseye sahip olacak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)