Bolu dağında 30 km'lik kuyruk oluştu!

Bolu dağında 30 km'lik kuyruk oluştu!

access_time08 Ocak 2015 19:02
D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı geçişinde ulaşımın aksaması nedeniyle Ankara yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu
D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı geçişinde ulaşımın aksaması nedeniyle Ankara yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu, onlarca sürücü ve yolcu mahsur kaldı.

Üç gün önce başlayan kar yağışı, Ankara ile İstanbul arasında ulaşımın kilit noktasında bulunan Bolu Dağı'nda TEM otoyolu ile D-100 karayolunu tercih eden sürücü ve yolculara zor anlar yaşattı.

Ulaşımın Kaynaşlı bölgesinde durma noktasına gelmesi nedeniyle Ankara yönünde kilometrelerce kuyruk oluştu. Kaynaşlı ilçesinden başlayan araç kuyruğu, 30 kilometre uzaklıktaki Gümüşova ilçesine kadar ulaştı.

Yolda mahsur kalan sürücüler, bekleme süresinin uzaması ihtimaline karşı akaryakıt istasyonunda yoğunluk oluşturdu.

Tır sürücüsü Hakkı Şengül, yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinden beri yol kenarındaki tesiste beklediklerini söyledi.

Çok zor durumda olduklarını belirten Şengül, "Yola çıkarken bu denli kar yağışı beklemiyorduk. Bolu Dağı'nın her iki geçişinin de kapalı olması, bizi çok zor durumda bıraktı. Beklemeye devam ediyoruz, Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

'YOLU KAYAN TIRLAR KAPATIYOR'
Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir kayan TIR’ların yolların kapanmasına neden olduğunu söyledi.

TEM’in Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü sabah saat 07.30 sıralarında ulaşıma kapandı. Kayan TIR’lar nedeniyle yolda uzun araç konvoyları oluştu. Karayolları ekipleri saat 11.15 sıralarında kayan TIR’ları çekerek yola soktu. Ancak, yolun kapandığı sırada yağan kar nedeniyle konvoyun bulunduğu bölge karla kaplandı. Araçlar ilerlemekte zorlanırken, Karayolları ekipleri konvoyun başında durarak ilerlemeye çalışan araçları yola soktu. Konvoyda kalan araçlar adım adım ilerlerken trafik bir süre sonra normale döndü.

Saat 15.20 sıralarında ise TIR’ların kayması sonucu TEM Otoyolu’nun hem Ankara, hem İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Yolun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü saat 09.00 sıralarında ulaşıma kapandı. Yol saat 11.30 sıralarında ulaşıma açılırken, 45 dakika sonra saat 12.15’de tekrar bir aracın kayması sonucu ulaşıma kapandı. Yol saat 13.45’de yeniden ulaşıma açılırken, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

Bolu Dağı’nın TEM ve D-100 Karayolu’nun ulaşıma kapalı olduğu sırada saatlerce araçlarında bekleyenler zor durumda kaldı. Özellikle geçişlerine kontrollü olarak izin verilen TIR ve kamyon sürücüleri saatlerce yollarda beklemeleri nedeniyle tepki gösterdiler. Sürücüler araçlarını yol kenarlarında bırakarak çevredeki tesislerden yiyecek alarak araçlarında yedi.

Karayolları 4’üncü Bölge Müdürü Mustafa Karademir, TEM’in Ankara yönünün ulaşıma kapanmasıyla ilgili olarak, "Karayolu seyir halindeki tedbirsiz TIR sürücüleri nedeniyle kapanıyor. Yolların kapanmasının tek sebebi güvensiz şekilde ilerleyen TIR’lar" dedi.

ARAÇ İÇİNDE RAHATSIZLANDI
Kapanan yolda araç içerisinde beklerken rahatsızlanan kişiye, kar küreme aracının açtığı yoldan ulaşan sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Ankara'da geçtiğimiz günlerde baypas ameliyatı olduğu bildirilen Eyüp Sultan Güney (55), TEM Otoyolunun Bolu Dağı kesiminde kayan tırlar nedeniyle kapanan yolda araç içerisinde beklerken rahatsızlandı. Güney, sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Sağlık ekipleri, kar yağışı ve yoldaki araçlar nedeniyle Güney'e ulaşamadı. Bunun üzerine, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Karayolları ekiplerinden yardım talep etti.

Ambulans, kar küreme aracının açtığı yoldan hastaya ulaştı. Güney'e burada sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Mahmut Arık, kendilerinden yardım isteyen Eyüp Sultan Güney isimli vatandaşa ulaşmakta zorlandıklarını belirterek, "Karayolları ekiplerinin yardımı ile vatandaşımıza ulaşıldı ve gerekli tedavisi yapıldı. Son iki gün içerisinde Bolu genelinde 21 hastaya paletli ambulanslar ile ulaştık. Bu hastalarımız için gerekli çalışmalarımız yapıldı" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)